Μια ακόμα συνεδρίαση κατά την οποία η Wall Street δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, αλλά την τελευταία ώρα, το desk της Fed σάρωσε και πάλι όλη την προσφορά οδηγώντας σε σημαντικά υψηλότερο κλείσιμο. Η επίμονη άρνηση των αγορών να κινηθούν χαμηλότερα έχει αρχίσει να μειώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς οι επενδυτές αποχωρούν από τις αγορές, όπως δείχνει και ο όγκος συναλλαγών των τελευταίων ημερών.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται έχοντας στο μυαλό τους την αυριανή ανακοίνωση για τα NFPs αλλά και τις εκτιμήσεις σχετικά με τις πιθανότητες μιας νέας αύξησης των επιτοκίων. Το δολάριο παραμένει ισχυρό σε σχέση με τα υπόλοιπα G10 νομίσματα. Θεωρούμε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα υπάρξουν ισχυρότερες πιέσεις καθώς η μεταβλητότητα έχει αρχίσει ήδη να κινείται προς υψηλότερα επίπεδα.

  • Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι, έχασε την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης από το ισπανικό Κοινοβούλιο.
  • Στο 50 ο δείκτης μεταποίησης PMI της Κίνας για τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 50,1.
  • Οι ανακοινώσεις για τους δείκτης PMI Αγγλίας, Ευρωζώνης και Αμερικής και οι δηλώσεις Mester (Fed) και Nowotny (ΕΚΤ), αποτελούν τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.175 Υψηλό: 2.175 Χαμηλό: 2.159 Κλείσιμο: 2.168

01 09 16 spx

Ο αμερικανικός δείκτης προσπάθησε για μια ακόμα συνεδρίαση να κινηθεί πτωτικά, αλλά τα τελευταία 60 λεπτά της ημέρας αποδείχθηκαν καταστροφικά, με τον S&P 500 να κλείνει 10 μονάδες υψηλότερα από τα χαμηλά του και να κρατάει την κρίσιμη στήριξη. Πλέον επιχειρεί να κινηθεί και πάλι ανοδικά με τα κέρδη από τα χθεσινά χαμηλά να έχουν διευρυνθεί, ενώ στα 2.173 υπάρχει σημαντική αντίσταση. Η πολύ στενή πλάγια τάση θα μπορούσε να διατηρηθεί αρκετές ημέρες ακόμα και να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αποχώρηση επενδυτών.

Η μεταβλητότητα, διατηρείται τεχνηέντως σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι options traders συνεχίζουν να στοιχηματίζουν σε ένα βίαιο ξέσπασμα του VIX. Τεχνικά, δεν έχουν αλλάξει πολλά για τον αμερικανικό δείκτη. Όσο παραμένει πάνω από τις 2.140 μονάδες, η τάση σε κάθε χρονικό ορίζοντα παραμένει ανοδική. Θεωρούμε ότι ο S&P 500 θα πραγματοποιήσει μια πολύ έντονη κίνηση αλλά η κατεύθυνση είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεδομένου το πως χειρίζονται την αγορά τα μεγάλα χέρια. Παραμένουμε εκτός αγοράς. Οι intraday traders μπορούν να εκμεταλλευτούν τα επίπεδα 2.180 και 2.160.

Στηρίξεις      Αντιστάσεις

2.158             2.180
2.145             2.195
2.130             2.205
2.090             2.220

Facebook Comments