Μια ακόμα συνεδρίαση για γερά νεύρα στη Wall Street καθώς οι αρχικά μεγάλες απώλειες οδήγησαν σε εκ νέου ενεργοποίηση των traders της Fed με αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά να κρατήσουν οι βασικές στηρίξεις.

Οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή ανακοίνωση των NFPs αλλά και της ανεργίας, μια ανακοίνωση η οποία αναμένεται να προκαλέσει αύξηση της μεταβλητότητας. Την τελευταία εβδομάδα δεν έχει υπάρξει ημέρα που να μην υπήρξε δήλωσε από κάποιο αξιωματούχο της ιαπωνικής BoJ σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας. Αν υπάρξουν και νέες κινήσεις στις επόμενες συνεδριάσεις, τότε θα υπάρξει στήριξη στο επενδυτικό συναίσθημα της αγοράς, ενώ αν υπάρξει έντονη διορθωτική κίνηση, η BoJ θα χρησιμοποιηθεί ως μια προσπάθεια για σταθεροποίηση των πιέσεων. Για σήμερα αναμένουμε επανάληψη του μοτίβου των τελευταίων ημερών, με τον S&P 500 να κινείται ανοδικά, πριν δεχθεί πιέσεις στην αμερικανική συνεδρίαση.

  • Μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση από τις εκτιμήσεις, για τη Βραζιλία στο δεύτερο τρίμηνο.
  • Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι ένα “πάγωμα” της παραγωγής είναι απίθανο να συμφωνηθεί στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.
  • Συνεχίζονται οι εκροές κεφαλαίων από το μεγαλύτερο fund χρυσού.
  • Σύμφωνα με τον Sakurai της BoJ, υπάρχει πολύ μεγάλος χώρος για τη νομισματική πολιτική.

Ανάλυση αγοράς

GBPUSD – Άνοιγμα: 1,3136 Υψηλό: 1,3317 Χαμηλό: 1,3127 Κλείσιμο: 1,3266

02 09 16 gbpusd

Η ισοτιμία σημείωσε ισχυρή άνοδο με αποτέλεσμα να προσεγγίσει τον ΚΜΟ 50 ημερών. Η αντιστροφή της ισοτιμίας έπιασε πολλούς στον ύπνο καθώς τις τελευταίες ημέρες το δολάριο ενισχυόταν σημαντικά. Η ισοτιμία έχει βάλει πλώρη για την αντίσταση της πλάγιας τάσης σε μια περιοχή με αρκετά μεγάλο εύρος, από τα 1,3380 μέχρι και τα 1,3500. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι θετικές και επιβεβαιώνουν αυτή την ανοδική προσπάθεια ενώ η σημερινή ανακοίνωση των NFPs θα μπορούσε να προκαλέσει μια ακόμα έντονη συνεδρίαση. Μια πτωτική κίνηση αναμένουμε ότι θα είναι διορθωτικού χαρακτήρα και θα τη χρησιμοποιήσουμε για νέες αγορές. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την ανακοίνωση των NFPs με πολύ βραχυπρόθεσμες στρατηγικές τις οποίες θα ενεργοποιήσουμε 5 λεπτά πριν από την ανακοίνωση.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

1,3250         1,3310
1,3220         1,3340
1,3185         1,3380
1,3150         1,3420

Facebook Comments