Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει σταθερά πως το θέμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα τεθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει υπόψη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat.

Αυτό δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει την «ανάγκη» να διασφαλιστεί η «αξιοπιστία και την ποιότητα» των στατιστικών στοιχείων που αποτελούν βάση του ελληνικού προγράμματος.

Ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε την πάγια θέση των Βρυξελλών ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη κοινοτική νομοθεσία σχετικά με την αδειοδότηση καναλιών.

Συνεπώς, το κάθε κράτος-μέλος έχει δικαίωμα να οργανώνει τη διαδικασία με βάσει τη δική του νομοθεσία, εφόσον οι κανόνες δεν παραβιάζουν τις αρχές και τις συνθήκες της Ε.Ε.

Ο κ. Σχοινάς προσέθεσε ότι η Ευρώπη βλέπει ως «θετικό βήμα» τα έσοδα από τον διαγωνισμό, που ανήλθαν στα 246 εκατομμύρια ευρώ.
 

Facebook Comments