Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, υπόσχεται να μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας με τη γνωστή ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη στο πλευρό του

Ένα ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Με τη μαγεία της κιθάρας”, έρχεται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακουστούν συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών (Ennio Morricone, Erik Satie, Carlos Gardel, Peter Tchaikovsky κ. α), ενώ ο ίδιος θα ερμηνεύσει, επίσης, διασκευές του σε ιστορικά τραγούδια της διεθνούς Rock μουσικής σκηνής (Hotel California, The show must go on, Paint it black, People are strange) τα οποία συμπεριέλαβε στο  άλμπουμ “Rock of my soul”, δικές του συνθέσεις καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα από το 1984 έως το 2000.Τον Ιούνιο του 2000, πήρε το δίπλωμα του με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Συνεργάζεται ως καθηγητής κιθάρας, αποκλειστικά με το Εράτειο ωδείο Βριλησσίων.

Τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Με τη μαγεία της κιθάρας”, το οποίο περιλαμβάνει διασκευές του σε αγαπημένες μουσικές από όλο τον κόσμο, έργα κλασικών συνθετών, συνθέσεις του, καθώς και πέντε τραγούδια με ερμηνευτές τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Μάρκο Κούμαρη (Locomondo), τη Γεωργία Νταγάκη και την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Το άλμπουμ αυτό παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στο top5 των επίσημων charts της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του 2015 παράλληλα με τις προσωπικές του συναυλίες, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε και η συνεργασία του με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποίησαν κοινές εμφανίσεις, όπου και παρουσίασαν το ανατρεπτικό ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα και φωνή με τίτλο “Concerto για 2”.

Το 2016 θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ερμηνεύοντας τα κομμάτια της δισκογραφικής του δουλειάς “Με τη μαγεία της κιθάρας”. Επίσης θα συναντηθεί επί σκηνής με τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση με τίτλο “Μυστική Συνάντηση”, καθώς και με τον σπουδαίο ερμηνευτή του ιστορικού συγκροτήματος Πυξ Λαξ, Μπάμπη Στόκα. O Παναγιώτης Μάργαρης και ο Μπάμπης Στόκας θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής και ο τίτλος των συναυλιών τους είναι “Βαθειά ψυχή”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τη Μαγεία της Κιθάρας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης 21.00

 

Facebook Comments