Στην ήρεμη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα το ευρώ εξακολουθεί να διατηρεί θέση άμυνας, ενώ το νόμισμα που ξεχωρίζει με τις μεγαλύτερες πιέσεις είναι το δολάριο Αυστραλίας. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο commodity currency σημείωσε νέα ετήσια χαμηλά επίπεδα έναντι των «ανταγωνιστών» του, των δολαρίων Νέας Ζηλανδίας και Καναδά.

Παρά τη σημαντική πτώση του δολαρίου Αυστραλίας τους τελευταίους μήνες, η κεντρική τράπεζα RBA θεωρεί ακόμα υπερτιμημένο το νόμισμα.Πενιχρές ήταν οι οικονομικές ανακοινώσεις στο ευρωπαϊκό οικονομικό ημερολόγιο με ασήμαντη επιρροή στο ευρώ και τη στερλίνα. Πρόκειται για την εντός των εκτιμήσεων πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη κατά -0,3% το Μάιο σε μηνιαία βάση και την μεγαλύτερη των προσδοκιών μείωση -3,4% της κατασκευαστικής παραγωγής στη Βρετανία σε ετήσια βάση για τον ίδιο μήνα.

Αυτό που ξεχώρισε στις ευρωπαϊκές αγορές είναι η άνοδος των αποδόσεων στα 10ετή πορτογαλικά ομόλογα προς το 7% μετά τις νέες ανησυχίες που ξύπνησε η καθυστέρηση της αξιολόγησης της Τρόικας κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης λόγω της πολιτικής αστάθειας που βιώνει η χώρα.

Στη συνέχεια, περιμένουμε τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών παραγωγού και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan στις ΗΠΑ. O πρώτος εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί στο 0,5% και ο δεύτερος αναμένεται ότι θα σημειώσει μικρή βελτίωση στις 85,0 μονάδες από τις 84,1 μονάδες.

 

Facebook Comments