Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές, στον απόηχο των απογοητευτικών NFPs, τα οποία σχεδόν εκμηδενίζουν την πιθανότητα να υπάρξει αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές αντέδρασαν ιδιαίτερα θετικά με έντονες αγορές μετοχών με αποτέλεσμα η Wall Street να απομακρυνθεί και πάλι από πολύ κρίσιμα επίπεδα στήριξης και να κινηθεί προς την αντίσταση των 2.190 μονάδων. Το JPY ενισχύεται και πάλι παρά το γεγονός ότι ο Kuroda της BoJ, δήλωσε ότι διαφωνεί με τις απόψεις άλλων στελεχών της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας, ότι υπάρχουν όρια στη νομισματική πολιτική. Με τις λεκτικές παρεμβάσεις να είναι πλέον καθημερινές, μοιάζει με προφανές ότι η BoJ επιχειρεί να βρει την κατάλληλη αφορμή για μια νέα παρέμβαση. Αυτό κάνει πολλούς οικονομολόγους να εκτιμούν ότι δεν αποκλείονται και νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Η αδυναμία της ισοτιμίας στο ξεκίνημα της εβδομάδας, οφείλεται κυρίως στο δολάριο το οποίο δέχεται πιέσεις μετά από την απομάκρυνση μιας αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο.

  • Ο Mario Draghi αναμένεται να μιλήσει σε Γερμανούς αξιωματούχους στις 28 Σεπτεμβρίου προκειμένου να τους πείσει ότι είναι λάθος σχετικά με την εφαρμοζόμενη νομισματική πολιτική.
  • Ο Mersch της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η χρήση εξαιρετικά χαλαρών μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής, θα μπορούσε να επισκιάσει την εμπιστοσύνη προς το ενιαίο νόμισμα.
  • Ο Ραχόι, έχασε και τη δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης με 180 “ΟΧΙ” και 170 “ΝΑΙ”.
  • Επιβεβαίωση της αξιολόγησης CCC από τον οίκο Fitch, για την Ελλάδα.
  • Ο Juncker δήλωσε ότι αν η Αγγλία θέλει να χρησιμοποιήσει την κοινή αγορά, θα πρέπει να σεβαστεί και τους κανόνες της.
  • Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, μια αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο συγκεντρώνει 55% πιθανότητες, ενώ η Janus Capital εκτιμά το ποσοστό αυτό σε 100%.

Ανάλυση αγοράς

USDJPY – Άνοιγμα: 103,23 Υψηλό: 104,31 Χαμηλό: 102,78 Κλείσιμο: 103,90

05 09 16 usdjpy

Η ισοτιμία δέχεται πιέσεις μετά από τη σημαντική μείωση των πιθανοτήτων για μια αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Η πορεία το USD είναι στενά συνδεδεμένη με τις εκτιμήσεις αυτές και ως εκ τούτου μια διορθωτική κίνηση είναι απόλυτα φυσιολογική. Η πρώτη σημαντική στήριξη στην οποία θα αναζητήσουμε πιθανές ενδείξεις μιας νέας αντιστροφής, εντοπίζεται στα 103,05 γεν. Η πρώτη προσπάθεια διάσπασης της πτωτικής γραμμής τάσης έχει αποτύχει, αλλά αναμένουμε ότι θα υπάρξει και νέα δοκιμασία σύντομα. Άλλωστε, η BoJ έχει πυκνώσει τις αναφορές της σε νέα μέτρα νομισματικής στήριξης και δεν αποκλείεται να έχουμε και νέες κινήσεις προκειμένου να υπάρξει προστασία από μια νέα αδράνεια της Fed. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι η διορθωτική κίνηση θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι και τα 102,50 και από εκεί να υπάρξει ανοδική κίνηση. Εκτιμούμε ότι το μεσοπρόθεσμο ανοδικό σενάριο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

103,20             103,70
102,90             104,10
102,50             104,40
102,15             104,85

Facebook Comments