Ήταν δεκατρείς οι συγκατηγορούμενοι του Γάλλου πρώην Προέδρου Νικολά Σαρκοζί τον περασμένο Φεβρουάριο σχετικά με την υπόθεση των πλαστών τιμολόγιων της εταιρίας Bygmalion για την χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα το 2012. Ο Εισαγγελέας αποφάσισε τελικά σήμερα και χωρίς να κάνει καμία εξαίρεση να παραπέμπει τους πάντες στο ποινικό δικαστήριο. Η απόφαση της Εισαγγελίας ήταν ωστόσο αναμενόμενη.

Το λόγο τώρα έχουν οι τρεις δικαστές που συνέταξαν τον φάκελο να αποφασίσουν μέσα σ’ ένα μήνα, για το εάν τελικά θα γίνει δίκη. Αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη από τα δύο αντιμαχόμενα μέτωπα: από τη μια ο Σαρκοζί ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε καν την ύπαρξη της εταιρείας Bygmalion που οργάνωνε τις συγκεντρώσεις του και από την άλλη πλευρά τα στελέχη της εταιρίας που δηλώνουν ότι τα πάντα οργανώθηκαν σε συνεργασία με το κόμμα.

Βαρύ πολιτικό κλίμα για τον Σαρκοζί

Σήμερα, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις προκριματικές στο κόμμα των Συντηρητικών, η είδηση δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Νικολά Σαρκοζί. Οι αντίπαλοί του δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση εναντίον του, η οποία σίγουρα θα βαρύνει στην πολιτική αναμέτρηση.

Διαδικαστικά ωστόσο θεωρείται ότι δεν πρόκειται να γίνει δίκη πριν από τις εκλογές. Στην περίπτωση τώρα που ο Σαρκοζί κερδίσει τις προκριματικές και στη συνέχεια τις προεδρικές εκλογές θα καλύπτεται από την ασυλία έως το τέλος της όποιας θητείας του.

Facebook Comments