Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε, σήμερα, ότι στη σύνοδο G20 αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη και ότι αυτή πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς.

Η Λαγκάρντ, που μίλησε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της G20 στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας, είπε ότι οι δείκτες ανάπτυξης ήταν πολύ χαμηλοι για μεγάλο διάστημα και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και να εφαρμόζονται.

Εν τω μεταξύ, η πολυπόθητη συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας σχετικά με την Συρία δεν στάθηκε δυνατόν να επιτευχθεί, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Σχετική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και του Ρώσου ομόλογου του Σεργκέι Λαβρόφ στην Κίνα έμεινε «άκαρπη».

Στο περιθώριο της συνάντησης, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επίσης για το θέμα της Συρίας αλλά και για την Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να γίνουν περισσότερα γνωστά σχετικά με την συνάντηση. 

Facebook Comments