Μικρά κέρδη για τις ασιατικές αγορές καθώς το JPY κινείται πτωτικά μετά από τις δηλώσεις Hamada, ότι η BoJ θα έπρεπε να περιμένει πρώτα τη Fed να αποφασίσει και ύστερα να λάβει τις δικές της αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι κεντρικές τράπεζες επιθυμούν να δουν πρώτα τη Fed να ξεκαθαρίζει τη στάση της και στη συνέχεια να αναλαμβάνουν τις δικές τους πρωτοβουλίες. Αυτό είναι φυσιολογικό καθώς η πορεία του USD θα κρίνει αν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μέτρα ή για στάση αναμονής. Στην Αυστραλία, η RBA, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,50% με αποτέλεσμα η ισοτιμία AUDUSD να σημειώσει ισχυρά κέρδη και να περάσει πάνω από τα 0,7600. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της RBA, τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, δείχνουν ότι η ανάπτυξη της αυστραλιανής οικονομίας συνεχίζεται. Ο πληθωρισμός ωστόσο, αναμένεται ότι θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Danske Bank: Η στήριξη της Κίνας στη συνέχεια του ράλι των αναδυόμενων αγορών, είναι πολύ περιορισμένη.
  • Αύξηση 1,1% σε ετήσια βάση για το ελβετικό ΑΕΠ, από 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι αναλυτές αναμένουν σημαντική άνοδο για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου της Αυστραλίας.
  • Moodys: Η αγορά ενυπόθηκων δανείων στην Κίνα, μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς.
  • RBA: Η παγκόσμια νομισματική πολιτική, παραμένει εξαιρετικά χαλαρή.

Ανάλυση αγοράς

AUDUSD – Άνοιγμα: 0,7566 Υψηλό: 0,7605 Χαμηλό: 0,7562 Κλείσιμο: 0,7582

06 09 16 audusd

Η ισοτιμία συνεχίζει ανοδικά με τη βραχυπρόθεσμη τάση να είναι και πάλι ανοδική και με τον ΚΜΟ 200 ημερών να έχει αποτελέσει μια πολύ σημαντική στήριξη. Η απόφαση για τα επιτόκια, άφησε ικανοποιημένους τους επενδυτές με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει και πάλι ο δρόμος για την προσέγγιση της αντίστασης στα 0,7765. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι εξαιρετικά θετικές και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για συνέχεια της ανοδικής κίνησης για την ισοτιμία. Διορθωτικές κινήσεις θα τις χρησιμοποιήσουμε για νέες αγοραστικές τοποθετήσεις καθώς αναμένουμε ότι το momentum θα διατηρηθεί εξαιρετικά ανοδικό, τουλάχιστον για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Στηρίξεις        Αντιστάσεις

0,7600            0,7635
0,7585            0,7680
0,7550            0,7720
0,7525            0,7760

Facebook Comments