Με απώλειες έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, παρά το νέο θετικό κλείσιμο της Wall Street. Το ισχυρό JPY εμπόδισε να υπάρξει και νέο αγοραστικό κύμα με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν μικρές ρευστοποιήσεις.

Το γεγονός ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ISM στην Αμερική ήταν πλήρως απογοητευτική, επιβεβαίωσε την πρόθεση της Fed να μην αφήσει τίποτα να εκτροχιάσει τους δείκτες της Wall Street. Οι αρχικές πιέσεις, έδωσαν τη θέση τους στις επιθετικές αγορές από τα desk της Fed με αποτέλεσμα να υπάρξει και νέα άνοδος με τον S&P 500 να φλερτάρει και πάλι με το πάνω μέρος της πλάγιας τάσης. Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις της BoJ καθώς παρά τις συνεχόμενες δηλώσεις περί νέας νομισματικής χαλάρωσης, επικρατεί μια υποβόσκουσα κρίση μεταξύ των μελών της αφού υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να διατηρήσει ένα διαρκώς υποτιμημένο νόμισμα.

  • Συνεργασία με τους Podemos αναζητά το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.
  • Η Σαουδική Αραβία, τόνισε ότι αν οι άλλες χώρες σεβαστούν το “πάγωμα” της παραγωγής, τότε θα παγώσει και αυτή. Ανησυχία για το αν το Ιράν θα τηρήσει τη συμφωνία.
  • Ο Williams της Fed (δεν έχει δικαίωμα ψήφου), τόνισε ότι μια αύξηση επιτοκίων είναι πιθανότερη πιο σύντομα από τις εκτιμήσεις.
  • Ισχυρή πτώση για το δείκτη υπηρεσιών στην Αμερική, τον Αύγουστο.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.326 Υψηλό: 1.352 Χαμηλό: 1.324 Κλείσιμο: 1.349

07 09 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο έχει κρατήσει πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης και έχει ήδη σημειώσει τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε επίπεδα τα οποία υποστηρίζουν μια νέα ανοδική κίνηση μέχρι και τα προηγούμενα υψηλά στα $1.374. Οι επενδυτικές εισροές στο πολύτιμο μέταλλο συνεχίζονται ενώ όλα δείχνουν ότι τα καλύτερα για το χρυσό είναι μπροστά μας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, ο χρυσός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα έντονα ανοδικό ράλι, το οποίο θα ήταν ανεξάρτητο από την πορεία που θα ακολουθήσουν οι μετοχές. Παραμένουμε με την πλευρά των αγοραστών με τις όποιες διορθωτικές κινήσεις να αποτελούν αγοραστική ευκαιρία.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.345               1.356
1.337               1.365
1.330               1.372
1.322               1.380

 

Facebook Comments