Ανεβάζει ώρα με την ώρα τους τόνους της σφοδρής αντιπαράθεσης με τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Νέα Δημοκρατία.
 
Αποδομώντας βήμα βήμα την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συσχετίζει την Κουμουνδούρου με το μαύρο σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση κατά του κ. Τσίπρα. Κρατάει ψηλά στο προσκήνιο της αντιπολιτευτικής της ατζέντας την υποσχεσιολογία του πρωθυπουργού το 2014 και το 2015 στη Διεθνή Έκθεση, εγκαλώντας τον για ασύστολα “ψεύδη” και παροχολογία που μετατράπηκε σε…φτερό στον άνεμο.
 
“Ένα χρώμα και ένα πρόσωπο προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες. Το χρώμα είναι το μαύρο. Τα “μαύρα λεφτά” υποψήφιου καναλάρχης, όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος. Το “μαύρο” στις ζωές των εργαζομένων στα κανάλια που θα κλείσουν. Το “μαύρο” στις ζωές των πολιτών. Ένας στους δύο χρωστά στην εφορία. Η κυβέρνηση κάνει 800 κατασχέσεις την ημέρα. Οι πολίτες κόβουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Και όλα αυτά πριν ολοκληρωθούν οι περικοπές των συντάξεων και πριν πληρωθούν οι φόροι-φόροι-φόροι του επόμενου διαστήματος. Και βέβαια, το “μαύρο” στην αλήθεια”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
 
Ένα εικοσιτετράωρο μετά το σαφέστατο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα (“εάν δε μπορείς, παραιτήσου”) ο κ. Κουμουτσάκος κινήθηκε στην πεπατημένη της αποδόμησης του πρωθυπουργού. “Το πρόσωπο που προκαλεί αγανάκτηση είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν καλά καλά μιλήσει. Τίποτα από όσα υποσχέθηκε δεν έχει γίνει. Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα έχουν ενταφιαστεί κάτω από τόνους ψευδών. Απέναντι στο μαύρο και την αναξιοπιστία, η μόνη εναλλακτική είναι η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση”, επεσήμανε.
Ερωτηθείς από το Capital.gr για τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μία έρευνα που επιβεβαιώνει τρία κυρίαρχα στοιχεία:
 
-Τη διψήφια διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ.
-Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος σε δημοτικότητα.
-Το γεγονός πως σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν βαθιά απαισιόδοξοι και δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση.
 
“Η ΝΔ έχει διαφορά δέκα μονάδων. Διψήφια. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος σε δημοτικότητα. Άλλες δημοσκοπήσεις που έχουν προηγηθεί επιβεβαιώνουν ότι κρίνεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Αυτά τα δύο στοιχεία συμβαίνουν για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Πρώτη φορά η διαφορά μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης είναι δέκα μονάδες. Πρώτη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό”, σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και έφερε και πάλι στο προσκήνιο το αίτημα της παράταξης για πρόωρες εκλογές.
 
Παράλληλα, στα των τηλεοπτικών αδειών, η οδός Πειραιώς ζήτησε τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των υποψήφιων υπερθεματιστών για τις άδειες.

Facebook Comments