Επίθεση στον Υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών σχετικά με το θέμα της προσευχής στα σχολεία για το οποίο προκλήθηκε θόρυβος τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΙΕΣΥ κ.Διαμαντής Καρασούλας τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι ιδεολοληψίες του Υπουργού Παιδείας και η εχθρική του στάση απέναντι σε οτιδήποτε συγκροτεί την εθνική μας ταυτότητα (ιστορία, θρησκεία κλπ) είναι γνωστές σε όλους. Μετά την αντισυνταγματική απόφαση του να μετατραπεί το μάθημα των Θρησκευτικών σε Θρησκειολογία ο κ.Φίλης αποσιωπά σκοπίμως την πρωινή προσευχή στα σχολεία  μην αναφέροντάς την στην φετινή σχετική εγκύκλιο για την λειτουργία των σχολείων κατά τη νέα χρονιά.
              

Σε αντίθεση με όλες τις αντίστοιχες εγκυκλίους των περασμένων ετών όπου η πρωινή προσευχή αναφέρεται ρητά, στην φετινή εγκύκλιο απλώς “εννοείται” καθώς στο τέλος της υπάρχει παραπομπή στο Προεδρικό Διάταγμα 201/98 που την προβλέπει. Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν ξέχασε να αναφέρει την προσευχή ούτε κάνει… οικονομία στο μελάνι αλλά επιδιώκει να δοκιμάσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας στην επιχειρούμενη κατάργηση της σχολικής προσευχής και της συνολικής εκκοσμίκευσης του κράτους την οποία διακαώς επιθυμεί το κυβερνών κόμμα.
            

Ας μάθει λοιπόν ο κ.Φίλης πως η ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της ανήκει στην επικρατούσα Θρησκεία της χώρας, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αποκαθηλώσει από τον δημόσιο βίο όλα εκείνα που συνιστούν και εκφράζουν την θρησκευτική της συνείδηση και την εθνική της ταυτότητα. Ας καταλάβει αυτός και η κυβέρνησή του ότι είναι περαστικοί και δεν εκφράζουν τίποτα παραπάνω από την στιγμιαία οργή ενός λαού που τους πίστεψε για κάτι καλύτερο αλλά δεν τους έδωσε ποτέ το δικαίωμα να αλλάζουν την εθνική και θρησκευτική φυσιογνωμία του κράτους, να ανατρέψουν αρχές και αξίες αιώνων που κράτησαν όρθιο και ενωμένο αυτό το λαό σε δύσκολες στιγμές».

Facebook Comments