Οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν ξανά τον Αύγουστο καθώς η ασθενής ζήτηση και η αβεβαιότητα παγκοσμίως συνέχισαν να επηρεάζουν την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, αν και η πτώση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο τον Ιούλιο και οι εισαγωγές αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε δύο σχεδόν χρόνια.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 2,8% τον προηγούμενο μήνα έναντι του προηγουμένου έτους, ύστερα από μία πτώση 4,4% τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις από 15 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν πτώση των εξαγωγών 4%,

Οι εισαγωγές τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 1,5% σε σχέση με το περασμένο έτος, αντιστρέφοντας μια πτώση 12,5% τον Ιούλιο. Η άνοδος, που ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών με κάποιες ενδείξεις ότι η εγχρια ζήτηση, η κατανάλωση ή οι επενδύσεις έχουν ανακάμψει.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο στα 52,05 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 59,40 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 52,31 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Facebook Comments