Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προκειμένου να παραλάβει το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που αφορά την τελευταία φάση της δημοπρασίας για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, διάρκειας 66 ωρών, βρίσκεται ο νομικός σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, καθηγητής Παναγιώτης Λαζαράτος.

Ο κ. Λαζαράτος συνοδεύεται από έναν ποινικολόγο και έναν τεχνικό και μετά την παράδοση του υλικού θα κατευθυνθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να υποβάλλει μήνυση και αγωγή για λογαριασμό του Alpha κατά της εταιρείας Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Ο νομικός σύμβουλος του Αlpha θα πάρει στα χέρια του το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης μετά από εντολή που έδωσε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την παράδοση του υλικού, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο από τη μελέτη του υλικού ενδέχεται να προκύπτουν στοιχεία τα οποία να θεμελιώνουν αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας του κου Σαββίδη, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, αν και όπως υποστήριξε ο καθηγητής, αυτή εν πολλοίς προκύπτει από τις δηλώσεις του κου Σαββίδη μετά το πέρας της δημοπρασίας.

Ο κ. Λαζαράτος, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, έχει ήδη καταθέσει εξώδικο στην εταιρεία του κου Σαββίδη το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στην πενταμελή επιτροπή που διενήργησε τον διαγωνισμό, ζητώντας να αποκλειστεί η Dimera Investments ως πρώτη επιλαχούσα, να καταπέσει η εγγυητική της επιστολή και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, καθώς παραβιάστηκαν θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Facebook Comments