Νέο πεδίο δραστηριότητας ανοίγεται για τον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon, ο οποίος θα κάνει διανομή φαγητού σε περιοχές του Λονδίνου μέσω της εφαρμογής Prime Νοw. Σύμφωνα με το Reuters, η αγορά της διανομής φαγητού στη βρετανική πρωτεύουσα συνιστά έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο.

Σε αυτόν είναι δυναμικά παρούσες οι εταιρείες Uber, Deliveroo και JustEat. Αντίθετα με τις δύο πρώτες, οι οποίες διατηρούν στόλο δικυκλιστών και ποδηλατών με ειδικές στολές και λογότυπα για την παράδοση φαγητού από εστιατόρια σε γραφεία και σπίτια, η Amazon θα χρησιμοποιήσει δίκτυο εταιρειών, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες διανομής. Αυτό σημαίνει πως θα έχει αφενός λιγότερες δυσκολίες από ό,τι οι Uber και Deliveroo, αφετέρου, θα διατρέχουν το Λονδίνο διανομείς με ρούχα, που θα φέρουν λογότυπο Amazon.

Η υπηρεσία δεν θα παρέχεται ανεξαρτήτως στους χρήστες της Amazon, αλλά σε μέλη, που καταβάλλουν συνδρομή 79 λιρών το έτος ή 7,99 λιρών τον μήνα και διαθέτουν την αντίστοιχη εφαρμογή Prime Now – όσοι μάλιστα κάνουν παραγγελία μεγαλύτερη των 20 δολαρίων, θα έχουν την υπηρεσία δωρεάν. Η εν λόγω εφαρμογή με την επωνυμία Amazon Restaurants διατίθεται από πέρυσι στη Βρετανία και προς το παρόν αφορά εννέα αστικές περιοχές του Λονδίνου, στις οποίες οι χρήστες θα εξυπηρετούνται εντός δύο ωρών το αργότερο και θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 15.000 προϊόντα. Ωστόσο, οι Uber και Deliverοo διατηρούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως προς την Amazon, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες παρέχονται ανεξαρτήτως συνδρομής των πελατών.

Στην περίπτωση της τελευταίας, ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη σχετική πλατφόρμα διανομής φαγητού έχουν εκδηλώσει 148 εστιατόρια στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων το ινδικό Benares, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν, αλλά και η αλυσίδα με πιτσαρίες Mayfair Pizza, τα Duck Truck με πουλερικά, τα Hummus Bros με μεσογειακή κουζίνα κ.λπ. Οπως επισημαίνει ο Αλ Γουίλκινσον, επικεφαλής των δραστηριοτήτων Amazon Restaurants στην Amazon, «το Λονδίνο προσφέρει εξαιρετική κουζίνα από όλο τον κόσμο κι εμείς θα βοηθήσουμε πολλές μικρές επιχειρήσεις εστίασης να κάνουν πρώτη φορά διανομή κατ’ οίκον». Η υπηρεσία Amazοn Restaurants ξεκίνησε πέρυσι στο Σιάτλ και παρέχεται σήμερα σε 15 πόλεις στις ΗΠΑ.
 

Facebook Comments