Μια ακόμα μικτή συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές καθώς η Wall Street δεν προσέφερε κάτι νεότερο και οι αρχικές απώλειες δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε μια πειστική συνεδρίαση για τη Wall Street. Ο Mario Draghi, δεν εξέπληξε τις αγορές και αρκέστηκε απλά στο να τονίσει ότι οι ενέργειες της ΕΚΤ έχουν αποτέλεσμα και ότι εάν κριθεί απαραίτητο θα εξεταστούν και νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.

Αν και αρχικά το EURUSD ενισχυόταν σημαντικά, λίγο μετά από την ομιλία του Mario Draghi έχασε όλα τα κέρδη της. Ωστόσο, όλα θα καθοριστούν από τη στάση της Fed, με την πιθανότητα μιας έκπληξης να είναι μεγάλη καθώς αν και οι αγορές δεν προεξοφλούν μια αύξηση επιτοκίων, υπάρχουν πολλές επενδυτικές τράπεζες που εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση. Ανοδικά κινείται το JPY, για το οποίο έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων που πιθανότατα θα οδηγήσει και σε νέες ενέργειες από την BoJ. Σήμερα, ο Kuroda, ξεκαθάρισε ότι στο γεύμα που είχε με τον πρωθυπουργό Abe, δεν του δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τη νομισματική πολιτική. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και νέα προσπάθεια για υποτίμηση του JPY.

  • Νέα πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. Ανάστατη η διεθνής κοινότητα με τις προεκτάσεις αυτών των δοκιμών να είναι σημαντικές.
  • Η Βόρεια Κορέα, αναμένεται να μπει στο κάδρο των γεωπολιτικών αναταραχών, κατάσταση που δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως απλή.
  • Στη σύσταση επιτροπής χρέους προχωρά η Κίνα.
  • Καμία συγκεκριμένη οδηγία από τον Abe δεν έλαβε ο επικεφαλής της BoJ, Kuroda.

Ανάλυση αγοράς

USDJPY – Άνοιγμα: 101,72 Υψηλό: 102,58 Χαμηλό: 101,40 Κλείσιμο:  102,48

09 09 16 usdjpy

Η ισοτιμία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με τη βασική τάση να είναι πτωτική, αλλά μεσοπρόθεσμα είναι εμφανές ότι έχει σχηματιστεί μια πλάγια τάση, με τη σημαντικότερη στήριξη να είναι στα 99,45. Οι δοκιμασίες με τον ΚΜΟ 50 ημερών, έχουν αποδειχθεί αποτυχημένες αλλά η παραμονή κοντά σε αυτόν, αυξάνει τις πιθανότητες για μια ανοδική προσπάθεια στις επόμενες συνεδριάσεις. Η ισοτιμία έχει πέσει θύμα δυο κεντρικών τραπεζών, οι οποίες δε μπορούν να συντονιστούν, καθώς από τη μια η BoJ πιέζει για QE και από την άλλη η Fed αδυνατεί να προχωρήσει σε tightening. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. μπορούν να στηρίξουν το ανοδικό σενάριο, αν και ακόμα ο ROC αναζητά στήριξη. Αν η ισοτιμία καταφέρει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, οι αγοραστές θα επιχειρήσουν να κάνουν δυναμική εμφάνιση και να οδηγήσουν την ισοτιμία προς τα 104,00.

Στηρίξεις        Αντιστάσεις

101,35            102,50
101,00            102,95
100,75            103,35
100,40            103,60

Facebook Comments