Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-1, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Premier League.

Οι «πολίτες» σημείωσαν έτσι την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» γνώρισαν την πρώτη ήττα ύστερα από τρεις συνεχείς νίκες, σε μια χρονιά που προβλέπεται συναρπαστική.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ καλύτεροι απέναντι σε μια σαστισμένη Γιουνάιτεντ.

Με σκόρερς τον Κέβιν Ντε Μπράιν στο 15ο και Καλέτσι Ιεανάτσο στο 36ο λεπτό, από σουτ του Βέλγου στο δοκάρι, η Σίτι προηγήθηκε 2-0 και θα πήγαινε με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια, αν ένα σοβαρό λάθος του ασταθέστατου Κλαούντιο Μπράβο δεν επέτρεπε στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να μειώσει στο 42΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν στα πρώτα 20 λεπτά αλλά δεν πάτησαν στην περιοχή. Από το 70΄ και ύστερα οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ξαναβρήκαν χώρους και κρατώντας καλά πλέον την μπάλα έφυγαν σε αρκετές αντεπιθέσεις χάνοντας ευκαιρίες και για άλλο γκολ, με αποκορύφωνα το δεύτερο δοκάρι του Ντε Μπράιν, στο 75΄.

Facebook Comments