Είχε ν αγωνιστεί ακριβώς 2 μήνες: μετά τον τελικό του Euro κόντρα στην Γαλλία (όταν και είχε αντικατασταθεί στο 24΄ λόγω τραυματισμού), δεν είχε ξαναπαίξει λόγω ρήξης έσω πλαγίου συνδέσμου.

Παρά την απουσία, όμως, ο Κριστιάνο χρειάστηκε μόλις 6 λεπτά- και την ασίστ του Μπέιλ- για να επιστρέψει στο σκοράρισμα: 1-0 με τον Πορτογάλο ν ανοίγει το σκορ για την «Βασίλισσα», λοιπόν, στο σημερινό ματς με την Οσασούνα. Μ αυτό το γκολ ο Ρονάλντο ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην Πριμέρα την τελευταία 7ετία (από το 2009 όταν και πήγε εκεί από την Γιουνάιτεντ) με 261, έναντι 260 του Μέσι.

Κι αφού ξεκίνησαν με το δεξί, οι παίκτες του Ζιντάν είπαν να μην αλλάξουν πόδι: 2-0 ο Ντανίλο στο 40΄, 3-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ράμος, 4-0 ο Πέπε στο 56΄ και 5-0 ο Μόντριτς έξι λεπτά αργότερα. Το αξιοσημείωτο της βασιλικής «καταιγίδας» σήμερα ήταν πως για πρώτη φορά στον τρέχοντα αιώνα σκόραραν 3 αμυντικοί των «Μερένχες» στο ίδιο ματς.

Μετά και το 5ο τέρμα, οι γηπεδούχοι κατέβασαν στροφές, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η Οσασούν: στο 64΄ ο Ριέρα μείωσε σε 5-1, ενώ ο ίδιος αστόχησα σε πέναλτι ένα δεκάλεπτο αργότερα.

Το δεύτερο γκολ της… τιμής για την ομάδα της Παμπλόνα ήρθε στο 78΄, με τον Γκαρσία να μειώνει στο τελικό 5-2.

Κάπως έτσι, η Ρεάλ έκανε 3 τις φετινές της νίκες και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας να δει τι θα κάνει, φυσικά, η Μπαρτσελόνα και η… Λας Πάλμας.

Στο τέλος μπορεί να μείνει μόνο ένας όρθιος στο κυνήγι του τίτλου.Άραγε, θα είναι φέτος η χρονιά της «Βασίλισσας» ή μήπως τα σκάγια θα τη «σκοτώσουν» και το 2017; 

Facebook Comments