Η Ειρήνη Σαββοπούλου, δημοσιογράφος του Star, απάντησε κι εκείνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών: «Εμάς δεν μας κλείνει η κρίση, εσείς μας κλείνετε. Μιλήσατε για νταβατζιλίκια έχοντας απέναντί σας εν δυνάμει απολυμένους. Γιατί δεν λέτε πόσα χρήματα κατέβαλαν τα κανάλια και πόσα θα χαθούν από εισφορές κ.α.»

«Κατανοώ πλήρως τη συναισθηματική φόρτιση που έχετε για τη θέση εργασίας αλλά δεν αφορά μόνο μια μερίδα εργαζομένων αλλά τους 1,5 εκατ. ανέργους. Δεν κλείνει ο διαγωνισμός τους σταθμούς σας – δεν ξέρω αν θα κλείσουν κιόλας γιατί μπορεί να εκπέμπουν από άλλες πλατφόρμες – αυτό που σας κλείνει είναι ότι οι ιδιοκτήτες σας κάνοντας επιχειρηματικό υπολογισμό δεν πήραν άδεια. Κάποιο μπήκαν στο διαγωνισμό, δώσαν μεγάλο αντίτιμο και πήραν τις άδειες. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δώσαμε τις άδειες εκεί που θέλαμε;» της ανταπάντησε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι απάντησε ότι είχε τα καλά του και τα κακά του γιατί κάποιοι έδωσαν λιγότερα και πήραν άδεια και κάποιοι έδωσαν περισσότερα και δεν πήραν άδεια.

Ενώ επεσήμανε: «Αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό και για τον τελευταίο εργαζόμενο αλλά το πρόβλημα σας δεν είναι σημαντικότερο από τους χιλιάδες εργαζομένους ή τους εργαζομένους του ALTER ή της Ελευθεροτυπίας. Δεν μπορεί στο όνομα της υπεράσπισης ορισμένων θέσεων εργασίας να μην προχωρήσουμε στη ρύθμιση».

Facebook Comments