Σε παζάρι για δύο τα εναπομείναντα 13 προαπαιτούμενα εξελίχθηκε η 1η συνάντηση του ΥΠΟΙΚ Ε. Τσακαλώτου με εκπροσώπους των θεσμών.

Το θέμα της στελέχωσης του εποπτικού συμβουλίου του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Εξετάστηκε ακόμη η προβλεπόμενη μεταφορά νέας ομάδας ΔΕΚΟ, όπως η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και οι Αμυντικές Βιομηχανίες, σε θυγατρική του υπερταμείου, θέμα για το οποίο η ελληνική πλευρά επιχειρεί να αλλάξει τους αρχικούς όρους της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω δράσεις αποτελούν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ ευρώ και θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί έως τα τέλη του μήνα.

Νωρίτερα με τους εκπροσώπους των θεσμών συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης,με τον οποίο συζήτησαν το θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης των κομμάτων.

Αύριο Τρίτη, θα υπάρξουν νέες συναντήσεις μεταξύ του κ. Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη και των επικεφαλής της τρόικας, καθώς και συνάντηση για τα προαπαιτούμενα μέτρα που αφορούν τον τομέα της ενέργειας.

Facebook Comments