Ο κύκλος της ύφεσης έχει πλέον κλείσει, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τίτλο «Τα Βήματα του Επιχειρείν».

Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για βιώσιμη ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία ως κεντρικά στοιχεία στον παραγωγικό μετασχηματισμό που επιδιώκεται.

Με την ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, είπε χαρακτηριστικά, θα ξεκινήσει ο διάλογος για την αναπτυξιακή στρατηγική, όπου κεντρική θέση έχει η ανάπτυξη αλυσίδων αξίας και η έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στις θεσμικές παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά το υπουργείο, όπως τους νόμους για τις δημόσιες συμβάσεις και τις συμβάσεις παραχώρησης που ήδη ψηφίστηκαν, τον Αναπτυξιακό Νόμο, και τα νομοσχέδια που ακολουθούν για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και για τα Επιμελητήρια. 

Στάθηκε, επίσης, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και στη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ και την ίδρυση ενός πολύ μεγάλου ταμείου, του «Fund of Funds», σε συνεργασία με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

Facebook Comments