Όπως ακριβώς σας είχαμε προϊδεάσει, το νέο Kia Rio, που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, αποκαλύφθηκε και επίσημα την κορεάτικη εταιρεία.

Η 4η γενιά του Rio θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 29 Σεπτεμβρίου στη Mondial de l’Automobile 2016, έχοντας προέλθει από τα σχεδιαστικά κέντρα της εταιρείας στη Γερμανία και την Καλιφόρνια σε στενή συνεργασία με τα κεντρικά στη Namyang της Κορέας.

Στο εμπρός μέρος το νέο Rio «φοράει» την πιο πρόσφατη «μάσκα» που η Kia ονομάζει «Μύτη της τίγρης», ενώ σε σχέση με τη σημερινή γενιά είναι κατά 5 mm φαρδύτερο, φτάνοντας τα 1,75 μέτρα. Το μήκος είναι κατά 15 mm μακρύτερο (συνολικό μήκος 4.065 mm) με το μεταξόνιο των 2.580 mm να είναι κατά 10 mm μεγαλύτερο.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την αναβαθμισμένη ποιότητα και τις γενικά «σοβαρές» ευθείες γραμμές που αποπνέουν κύρος. Οι επενδύσεις θα είναι μαύρου ή γκρι χρώματος, ενώ θα υπάρχει ένα έξτρα πακέτο “Red” με κόκκινα ενθέματα για πιο δυναμικό look.

Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα αρχίσει στο τέλος του 2016 και η Kia υπόσχεται κορυφαία πρακτικότητα και ασφάλεια για την κατηγορία.

Facebook Comments