Οι ασιατικές αγορές απέτυχαν να ακολουθήσουν τη Wall Street, η οποία πήρε πίσω όλες τις απώλειες της Παρασκευής, αλλά έκλεισε χαμηλότερα λόγω gap. Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος και πλέον μένει να δούμε αν θα υπάρξει και νέα πτωτική κίνηση για τις αγορές μετοχών σήμερα.

Οι συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων της Fed έχουν δημιουργήσει μια αγορά -καζίνο με τους δείκτες να ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το αν οι δηλώσεις είναι dovish ή hawkish. Η κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας δεν είναι καλός οιωνός μεσοπρόθεσμα ενώ αναμένουμε και νέες έντονες διακυμάνσεις μέχρι και την επόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η Fed. Οι αγορές συνεχίζουν να μην αποτιμούν μια αύξηση επιτοκίων, αλλά οι επενδυτικές τράπεζες επιμένουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει. Την ίδια ώρα ωστόσο, η Goldman Sachs συνεχίζει να παίζει άσχημα παιχνίδια με τις εκτιμήσεις για μια αύξηση επιτοκίων.

  • Η PIMCO μείωσε τις τοποθετήσεις της σε αμερικανικά ομόλογα στο 43,1% του χαρτοφυλακίου, από 46%.
  • Η Goldman Sachs παίζει με τις αγορές και τη μεταβλητότητα αφού οι εκτιμήσεις της περασμένης εβδομάδας για 40% πιθανότητα αύξησης επιτοκίων από τη Fed, έγιναν χθες 25%.
  • Και νέες δηλώσεις διχασμού από στελέχη της Fed.

 

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.121 Υψηλό: 2.162 Χαμηλό: 2.106 Κλείσιμο: 2.157

13 09 16 spx

Κέρδη 51 μονάδων για τον αμερικανικό δείκτη, όσες και οι απώλειες της Παρασκευής και αυτό το τρενάκι το τρόμου έχει δημιουργήσει πολύ άσχημες συνθήκες για τους επενδυτές. Πολλοί από αυτούς που περίμεναν την αγορά να πέσει, έχοντας πουλήσει υψηλότερα, είδαν τα κέρδη τους να μηδενίζονται από την έντονη ανοδική αντίδραση της αγοράς. Η δοκιμασία των ΚΜΟ 7 και 50 ημερών ως αντίσταση, ενδέχεται να πυροδοτήσει και νέες βραχυπρόθεσμες πωλήσεις με τον S&P 500 να πρέπει να πέσει κάτω από τις 2.106 μονάδες για να υπάρξει επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης πτωτικής αντιστροφής. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε επίπεδα από τα οποία θα πρέπει να αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερες πωλήσεις και ως εκ τούτου ο στόχος για τα χθεσινά χαμηλά, αποτελεί μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική. Δεδομένου ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη, θα φροντίσουμε να αυξομειώνουμε τις  θέσεις μας πάνω σε σημαντικές στηρίξεις ή αντιστάσεις.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

2.145               2.165
2.130               2.179
2.106               2.195
2.085               2.205

Facebook Comments