Η ένταξη άλλων οκτώ ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και η στελέχωση της Εταιρίας Συμμετοχών που έχει συσταθεί για να εποπτεύει τη ΔΕΚΟ, είναι δυο σημεία “αγκάθια” στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης και Τρόικας που ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

O Υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, που συναντήθηκε το μεσημέρι με την τρόικα, δήλωσε ότι ο κατάλογος των οκτώ ΔΕΚΟ δεν αλλάζει.

«Μπορεί όμως, να αυξηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο» είπε.

Στόχος όμως είναι το 51% στις λεγόμενες ενεργειακές ΔΕΚΟ να παραμείνει στο Δημόσιο, είπε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι τα υπουργεία κρατάνε τα ζητήματα στρατηγικής και πολιτικής.

Στην πρωινή συνάντηση των εκπροσωπών των θεσμών, με τους κυρίους Τσακαλώτο, Σταθάκη και Χουλιαράκη, ετέθησαν τα ζητήματα που αφορούν:

*Στην υλοποίηση των ορόσημων- “ουρά” της πρώτης αξιολόγησης-, τα οποία συνδέονται και με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ
*Στην προετοιμασία της δεύτερης αξιολόγησης
*Στα νομοσχέδια που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων και το «πλαστικό χρήμα»
*Στον προγραμματισμό των διαπραγματεύσεων για τις επόμενες ημέρες

Αυτή την ώρα γίνεται συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αύριο οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν την πρώτη συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ανοίγοντας το θέμα των εργασιακών.

Facebook Comments