Νέες πιέσεις για τις αγορές μετοχών με τη Wall Street να έχει σημειώσει τρεις συνεδριάσεις υψηλότατων διακυμάνσεων. Το επενδυτικό συναίσθημα παραμένει κατά κύριο λόγο αρνητικό βραχυπρόθεσμα καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις σημαντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τις BoJ και Fed, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πλέον, είναι κοινό μυστικό ότι οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις πρακτικές των κεντρικών τραπεζών και διαπιστώνουν ότι κάθε νέα ένεση ρευστότητας δε μπορεί παρά να έχει βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην αγορά, ενώ οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που δημιουργούνται είναι πολύ σημαντικότερες. Απώλειες υπήρξαν και για το πετρέλαιο μετά από την αρνητική ανακοίνωση της ΙΕΑ σχετικά με την προσφορά και τη ζήτηση. Στη BoJ, λίγες ημέρες πριν αποφασίσουν για τη νομισματική τους πολιτική, είναι συνεχείς οι δηλώσεις αξιωματούχων για τις σκέψεις που κάνει η κεντρική τράπεζα. Είναι εμφανές ότι η συζήτηση για ακόμα πιο χαμηλά αρνητικά επιτόκια, παραμένει ως η βασικότερη επιλογή για την BoJ.

  • Ο Lautenschlaeger της ΕΚΤ, δήλωσε ότι είναι αρνητικός σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος καθώς οι τρέχουσες ενέργειες της ΕΚΤ δουλεύουν.
  • Διαφωνίες στην Κομισιόν, σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωβουλής.
  • Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η ΒΟΕ θα μπορούσε να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2017.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Λιβύη αναμένεται να ξεκινήσει εξαγωγές πετρελαίου από τις πηγές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,1233 Υψηλό: 1,1259 Χαμηλό: 1,1203 Κλείσιμο: 1,1218

14 09 16 eurusd

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία παραμένει για αρκετές ημέρες πάνω από τους ΚΜΟ 50 και 200 ημερών σε μια πλάγια τάση πολύ μικρών διακυμάνσεων. Η μεγαλύτερη εικόνα, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένας τριγωνικός σχηματισμός, ενώ οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. εξακολουθούν να ευνοούν μια ανοδική κίνηση. Εκτιμούμε ότι μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και οι όποιες ενδοημερήσιες διακυμάνσεις θα οφείλονται κυρίως σε δηλώσεις στελεχών της Fed. Οι intraday traders θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ακραίες κινήσεις οι οποίες προκαλούνται από αυτές τις δηλώσεις. Μια κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, εκτιμούμε ότι παραμένει το πιθανότερο σενάριο για τις επόμενες ημέρες.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1,1185             1,1280
1,1125             1,1325
1,1085             1,1360
1,1065             1,1395

Facebook Comments