Μπαρτσελόνα και Μπάγερν ξεκίνησαν το εφετινό Champions League με… άγριες διαθέσεις. Η πρεμιέρα των ομίλων του Champions League είχε πολλά γκολ (22) εκ των οποίων τα 12 σε δύο γήπεδα, στο Νόου Καμπ (7 η Μπαρτσελόνα επί της Σέλτικ) και στο Μόναχο (5 η Μπάγερν εις βάρος της Ροστόφ), μία αναβολή λόγω νεροποντής (Μάντσεστερ Σίτι-Γκλάντμπαχ για τον 3ο όμιλο) και μία έκπληξη με την ισοπαλία της Λουντογκόρετς στην Ελβετία επί της Βασιλείας με σκορ 1-1 (1ος όμιλος).

Ο Μέσι πέτυχε χατ τρικ και η Μπαρτσελόνα «ξέσπασε» στη Σέλτικ (3ος όμιλος) με το εμφατικό 7-0, μετά την ήττα-σοκ που γνώρισε στη La Liga από την Αλαβές στο «Νόου Καμπ». Νεϊμάρ, Ινιέστα, Σουάρες (2) πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ. Ο Βραζιλιάνος έκανε μεγάλο παιχνίδι με 4 ασίστ κι ένα γκολ.

Η Μπάγερν διέλυσε με 5-0 τη Ροστό στην «Αλιάνζ Αρίνα» με πρωταγωνιστή τον Τζόσουα Κίμιχ που σκόραρε δύο φορές (Λεβαντόφσκι, Μίλερ τα άλλα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το «κερασάκι στην τούρτα» ο Μπερνάτ). Στο άλλο ματς του γκρουπ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 στην Ολλανδία την Αϊντχόφεν με το υπέροχο γκολ του Σαούλ. Ο τερματοφύλακας Γιαν Όμπλακ, απέκρουσε πέναλτι αμέσως μετά το προβάδισμα που πήραν οι “ροχιμπλάνκος”. 

Με το πιο γρήγορο γκολ στην πρεμιέρα του Champions League (55ο δευτερόλεπτο), ο Έντισον Καβάνι έδωσε προβάδισμα στην Παρί Σεν Ζερμέν επί της Άρσεναλ στο ντέρμπι του 1ου ομίλου, αλλά ο Σάντσες ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις (1-1).

Στον 2ο Ομιλο, η Νάπολι με ηγέτη και σκόρερ τον Πολωνό στράικερ, Αρκάντιους Μίλικ, νίκησε 2-1 στο Κίεβο τη Ντινάμο που είχε προηγηθεί. Η Μπεσίκτας, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το καταπληκτικό γκολ-φάουλ του Ταλίσκα «έκλεψε» το βαθμό από τη Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» (1-1), που είχε προηγηθεί με τον Τσέρβι. 

Facebook Comments