Σε νέο ραντεβού, στις 17 Οκτωβρίου, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των δανειστών για το εργασιακό.

Οι δύο πλευρές θα περιμένουν την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, ενώ για αύριο, Πέμπτη είναι προγραμματισμένο το νέο ραντεβού με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα, το πάγωμα χρεών και το πλαφόν στα αναδρομικά.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά διεκδικεί το «πάγωμα» των παλαιών χρεών για όσους πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές. Κατά πληροφορίες, θα συζητηθεί και το θέμα του πλαφόν 10% στα αναδρομικά όσων υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις (16% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Οπως σημείωσε ο ίδιος ο υπουργός, μετά τη σημερινή πρώτη επαφή των δύο πλευρών, βάση της διαπραγμάτευσης θα αποτελέσει το πόρισμα της επιτροπής που θα κατατεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οσον αφορά τα επιδόματα, από το υπουργείο Εργασίας αναφέρουν ότι τα οικογενειακά και τα αναπηρικά δεν θα κοπούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις δέκα περιπτώσεις δικαιούχων βρέθηκαν να λαμβάνουν επτά προνοιακά επιδόματα, ενώ βάσει της επεξεργασίας στην οποία έχει προχωρήσει η Παγκόσμια Τράπεζα, αντιστοιχούν περίπου 1,5 επίδομα ανά δικαιούχο.

Facebook Comments