Το πετρέλαιο συνεχίζει να καταγράφει ισχυρές απώλειες και οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς αν υπάρξει και νέο χαμηλότερο χαμηλό, τότε αναμένουμε τη ραγδαία επιδείνωση του επενδυτικού συναισθήματος και πιθανόν ισχυρότερες πιέσεις και στην αγορά μετοχών.

Τα τρέχοντα επίπεδα των αγορών δημιουργούν αύξηση της μεταβλητότητας και αυτό οδηγεί τους επενδυτές σε μια περισσότερο αμυντική στάση. Σχετικά με την Αγγλία, τα στελέχη της ΒΟΕ επιμένουν κατά πλειοψηφία, στη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα προκειμένου να υπάρξει μια σαφής αναφορά σχετικά με την πορεία της οικονομίας κάτω από το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Στην Αυστραλία, τα μακροοικονομικά στοιχεία για την απασχόληση ήταν απογοητευτικά με αποτέλεσμα να υπάρξουν και νέες πιέσεις στην ισοτιμία.

  • Πτωτικό το άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές.
  • Πτωτικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές με τους δείκτες να κλείνουν με μικτά πρόσημα.
  • Άνοδος πέρα από το κανονικό για το γουάν καθώς η Κίνα αποφεύγει τις παρεμβάσεις λόγω της διαπραγμάτευσης στο καλάθι του ΔΝΤ.
  • Απόφαση επιτοκίων για SNB και BOE σήμερα, λιανικές πωλήσεις, μεταποίηση και επιδόματα ανεργίας οι σημαντικές ανακοινώσεις για την Αμερική.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 45,51 Υψηλό: 45,83 Χαμηλό: 43,95 Κλείσιμο: 44,19

15 09 16 oil

 

 

 

 

 

 

Ο μαύρος χρυσός σημείωσε και νέες μεγάλες απώλειες χθες με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω και από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Το πετρέλαιο σημειώνει σειρά χαμηλότερων υψηλών, αλλά για να υπάρξει επιβεβαίωση θα πρέπει να δούμε κλείσιμο κάτω από τα $43,40. Στην περίπτωση αυτή, οι πιθανότητες μιας νέας μεσοπρόθεσμης αντιστροφής θα αυξηθούν κατακόρυφα με την επόμενη σημαντική στήριξη να εντοπίζεται στα $39,65.

Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. στηρίζουν ακόμα μεγαλύτερη πτώση για το μαύρο χρυσό και ως εκ τούτου σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης αναμένουμε να υπάρξει επιστροφή των πωλητών. Οι ανακοινώσεις από την ΙΕΑ, έχουν επηρεάσει σημαντικά το συναίσθημα των επενδυτών.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

44,20               44,90
43,20               45,70
42,00               46,40
41,45               47,20

Facebook Comments