Δεκάδες πτήσεις αναγκάστηκαν να ακυρώσουν οι αεροπορικές εταιρείες British Airways και Ryanair χθες και σήμερα, λόγω της δέκατης τέταρτης απεργίας των γάλλων ελεγκτών κυκλοφορίας για φέτος. 

Η εταιρεία Ryanair ακύρωσε 22 πτήσεις την Τετάρτη το βράδυ και 72 την Πέμπτη. Η Aer Lingus είπε επίσης ότι ένας αριθμός των πτήσεών της έχει ακυρωθεί.

Επηρεάζονται και οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του γαλλικού εναέριου χώρου και γι’ αυτό συνιστάται στους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων τους προτού αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

Η British Airways αρνήθηκε να πει πόσες πτήσεις της έχουν επηρεαστεί, λέγοντας πως τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα και ότι θα προσπαθήσει να μετατρέψει τα δρομολόγιά της ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα επιβατικό κοινό.

Η Ryan Air είπε ότι θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη, όπου είναι δυνατόν, για να βοηθήσει τους πελάτες της που επηρεάζονται ενώ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

«Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την αποτροπή αυτών των επαναλαμβανόμενων απεργιών που συνεχώς διαταράσσουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατομμυρίων πολιτών της Ευρώπης» ανέφερε η Ryan Air σε ανακοίνωσή της.

Η A4E, η ομάδα που εκπροσωπεί μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet, η Ryanair και η μητρική εταιρεία της Βritish Airways, IAG, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για τη μείωση των επιπτώσεων των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Facebook Comments