Τα κέρδη της Apple είναι αρκετά για να οδηγήσουν τους δείκτες σε υψηλότερα επίπεδα και χθες στη Wall Street είχαμε μια ακόμα συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη.

Οι τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις είναι για εξαιρετικά υπομονετικούς επενδυτές καθώς οι διακυμάνσεις είναι πάρα πολύ υψηλές. Ως εκ τούτου και η Ασία κινήθηκε με πτωτικά πρόσημα αλλά τα κέρδη δεν ήταν σημαντικά σε σχέση με τις απώλειες των τελευταίων ημερών. Φυσικά όλα τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη εβδομάδα και στη διπλή απόφαση νομισματικής πολιτικής από BoJ και Fed, με τις τελευταίες εξελίξεις να θέλουν τα μέλη της BoJ να είναι ιδιαίτερα διχασμένα σχετικά με το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης και να αναζητούν κι άλλους τρόπους για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

  • Σύμφωνα με τον Weidmann της ΕΚΤ, οι εκτιμήσεις του για τον πληθωρισμό το 2018 είναι ίδιες με αυτές της ΕΚΤ. Εκτιμά ότι πολιτικές πιέσεις θα αναγκάσουν τις τράπεζες να διατηρήσουν χαμηλά τα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Υπάρχουν αρκετοί στην ΕΕ που πιστεύουν ότι η Αγγλία θα εγκαταλείψει την ιδέα του Brexit αν οι διαπραγματεύσεις αποδειχθούν δύσκολες.
  • Ο πληθωρισμός είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ανάλυση αγοράς

USDJPY – Άνοιγμα: 102,41 Υψηλό: 102,75 Χαμηλό: 101,90 Κλείσιμο: 102,06

16 09 16 usdjpy

Η ισοτιμία συνεχίζει να κινείται σταθερά κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών με την αδυναμία ανοδικής αντίδρασης να είναι ιδιαίτερα εμφανής. Ωστόσο, η παραμονή πάνω από τα 101,25 γεν αποτρέπει ένα νέο κύμα πιέσεων με στόχο τα χαμηλά των 99,40 γεν. Η ισοτιμία αναμένεται να βρει την κατεύθυνσή της μετά από τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της BoJ και της Fed. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δε δείχνουν ξεκάθαρες ενδείξεις αλλά ο τριγωνικός σχηματισμός που υπάρχει θα είναι αυτός που θα αποτελέσει τον καταλύτη για την επόμενη μεγάλη κίνηση της ισοτιμίας. Για σήμερα αναμένουμε διακυμάνσεις κατά την ώρα της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στην Αμερική, αλλά δεν αναμένουμε σημαντική διαφοροποίηση της υπάρχουσας εικόνας.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

101,80         102,15
101,55         102,80
101,25         103,30
100,85         103,75

Facebook Comments