Τις αιχμές περί περίεργης σύμπτωσης του ελέγχου στην εταιρία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, την ίδια ημέρα που η ΤτΕ απέρριψε τους εκλεκτούς της κυβέρνησης για τη νέα διοίκηση της Attica Bank, που αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, επιχείρησε να αποσείσει σήμερα ο Τρύφων Αλεξιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται κατά παραγγελία.

Απαντώντας στην πρόκληση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει κατά πόσο πρόκειται πράγματι για απλή σύμπτωση ή για σκοπιμότητα με στόχο τον Γιάννη Στουρνάρα όπως καταγγέλλει η σύζυγός του, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών την κατηγόρησε για βαρύτατο πολιτικό ατόπημα, υποστηρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της.

«Είπατε οι εισαγγελείς στάλθηκαν. Αποφασίστε. Ή η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη ή θέλετε να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες προηγούμενων ετών. Εμείς ούτε τις φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε ΜΜΕ που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση όπως έγινε επί των ημερών σας ούτε έχουμε λογική να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς. Είναι βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα αυτό που είπατε “στάλθηκαν”. Δηλαδή θεωρείτε ότι γίνονται εισαγγελικές έρευνες κατά παραγγελία αυτή την περίοδο; Πρέπει να πάρετε θέση», σημείωσε φανερά ενοχλημένος ο κος Αλεξιάδης.

Η «γαλάζια» βουλευτής πάντως δεν είχε σκοπό να του χαριστεί και συνεχίζοντας την επίθεση, αντέτεινε: «Σε ότι αφορά το “στάλθηκαν” θα έλεγα – όσοι έχουν τη μύγα μυγιάζονται. Άλλωστε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το ΣτΕ έχετε λόγο να μυγιάζεστε. Εμείς έχουμε μιλήσει υπέρ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Εγώ ζήτησα να διαφωτίσετε επί της ουσίας το λαό αλλά προτιμήσατε την παρελκυστική τακτική κι αυτή του εκφοβισμού».
 

Facebook Comments