Η συνεδρίαση της BoJ στις 21 Σεπτεμβρίου δείχνει να έχει συγκεντρώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την αντίστοιχη της Fed, η οποία συνεδριάζει την ίδια μέρα, σύμφωνα με την Credit Suisse. Σύμφωνα με τα options το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο USDJPY το οποίο συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον έναντι των υπολοίπων G10 νομισμάτων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία αναλύει η CS, οι επενδυτές θεωρούν ότι η πορεία του JPY θα είναι καταλυτική όσον αφορά στην αύξηση της μεταβλητότητας. Εκτός αυτού, το λεγόμενο risk reversal skew έχει μετατοπιστεί κοντά στο μηδέν. Η κατακόρυφη αύξηση των USDJPY calls έναντι των puts, δείχνει ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι η BoJ θα εμφανιστεί dovish στέλνοντας το USDJPY σε υψηλότερα επίπεδα. Η CS εκτιμά ότι για μια ακόμα φορά, οι προσδοκίες αυτές θα διαψευστούν.

16 09 16 cs

Οι οικονομολόγοι της CS εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη νομισματική πολιτική αλλά ούτε και κάποια dovish ή hawkish διαφοροποίηση. Η CS διατηρεί θέση short USDJPY από τα 103,90.

Facebook Comments