Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο για 45 λεπτά και «επαγγελματικά» στην επανάληψη, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τη Βέροια και με το 2Χ2 στο πρωτάθλημα «έπιασε» στην κορυφή τους Πανιώνιο και Πλατανιά. 

Η Ένωση πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς χάρις στο πολύ καλό πρώτο 45λεπτο που έκανε, διάστημα στο οποίο είχε, εκτός του γκολ που πέτυχε, δύο δοκάρια (Μάνταλος, Μπακασέτας) και δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να αισθάνεται πιο άνετα στη συνέχεια. Ακόμη και στο διάστημα που πιέστηκε στο δεύτερο μέρος δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και βρήκε τον τρόπο με μία καλή αντεπίθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι λίγο πριν το φινάλε του. 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Βέροια έκανε αλλαγή στην επίθεση της. Ο Βοσνιάδης έβαλε στο ματς τον γρήγορο και τεχνίτη Κάλβο. Και αυτό έδωσε ταχύτητα στην επίθεση των γηπεδούχων και έβαλε γρίφους στην άμυνα της ΑΕΚ. Οι παίκτες του Κετσπάγια παρουσίασαν πολλά κενά και στα άκρα και στον άξονα μπροστά από τα στόπερ. Ενώ έχαναν και πολύ εύκολα την μπάλα, όταν είχαν κατοχή.

Αποτέλεσμα ήταν να πάρει μέτρα στο γήπεδο η Βέροια και να απειλήσει με δυο σουτ του Παπαδόπουλου και του Σισίσιο που έφυγαν άουτ, αλλά και τον Καπετάνο τον οποίο πρόλαβε πριν εκτελέσει ο Ανέστης. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, δεν το εκμεταλλεύτηκαν και η ΑΕΚ αφυπνίστηκε. Οι φωνές του Κετσπάγια έπιασαν τόπο, η αλλαγή του Πλατέλλα με τον κουρασμένο Ροντρίγκες έδωσε ανάσες και οι «κιτρινόμαυροι» πήραν και πάλι τον ρόλο του αφεντικού στο ματς και δεν το έχασαν ποτέ.

Η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει και πάλι χώρους για να απειλήσει, κυρίως με τον δραστήριο Μπακασέτα αλλά και με τον Μάνταλο που πήρε ξανά πρωτοβουλίες. Στο 70’ Ο Μάνταλος έστρωσε στον Μπακασέτα, εκείνος έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο Λόπεθ με εντυπωσιακή απόκρουση, έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο 79’ η ΑΕΚ άγγιξε και πάλι το δεύτερο γκολ, με τον Μπακασέτα να γίνει δημιουργός. Ο διεθνής επιθετικός μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Πλατέλλα, όμως εκείνος εξ επαφής, σούταρε άουτ. Ωστόσο η τρίτη στη σειρά σπουδαία ευκαιρία της Ένωσης, ήταν και αυτή που «καθάρισε» το ματς. Ήταν η φαρμακερή. Στο 87’ ο Μπακασέτας με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Βάργκας, εκείνος σούταρε δυνατά, ο Λόπεθ απέκρουσε, αλλά το «ριμπάουντ» το πήρε ο Βενεζουελάνος και «έγραψε» το 2-0 και τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ.

Το δυσάρεστο για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ότι έχασαν τον Ούγκο Αλμέιδα πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Ο Πορτογάλος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αντικαταστάθηκε από τον Βάργκας στο 41΄, γεγονός που αποδυνάμωσε την ομάδα του Κετσπάγια στην επανάληψη.

Facebook Comments