Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν υποτονικό για τις δύο ομάδες που είχαν να αντιμετωπίσουν και την υπερβολική ζέστη ελέω τις ώρας έναρξης του ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να απειλεί στο ξεκίνημα μόνο από στημένες φάσεις και τον εντυπωσιακό στον αέρα Σάμπα.

Ο ΠΑΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μέχρι το 22΄. Τότε ο 27χρονος Πασχαλάκης βγήκε για να μαζέψει τη μπάλα από την βαθιά σέντρα του Ζέκα ωστόσο έκανε λάθος υπολογισμό και μπλόκαρε έξω από την περιοχή του. Ο διαιτητής Σελίμος εφάρμοσε αμέσως τον κανονισμό και τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα, γεγονός που άλλαξε αμέσως τις ισορροπίες στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να εντείνει την πίεσή του, με άξονα τον (εξαιρετικό στο ντεμπούτο του) Κουλιμπαλί, αλλά και τον Βιγιαφάνιες που πέρασε στο ματς στο 34’ και έδωσε ταχύτητα και φαντασία στη δημιουργία. Στο 35’ ο «Βίγια» έστρωσε στον Λουντ που σούταρε στα σώματα, αλλά στο 38’ ο Μπεργκ «τιμώρησε» την άμυνα του ΠΑΣ με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά μετά από συστημένη σέντρα του Κουλιμπαλί (1-0).

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έχασε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες. Την πρώτη με τον Λέτο που αστόχησε εντελώς μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ένα λεπτό μετά με τον Μπεργκ να πλασάρει σε άδεια εστία, αλλά ο Τζημόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Όλα τελείωσαν στο 54΄. Από την εξαιρετική ασίστ του Μπεργκ, ο Λουντ σε… χρέη σέντερ φορ με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το «τρίποντο». Οι Γιαννιώτες τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες, καθώς στο 68΄ τέθηκε νοκ άουτ ο Ακόστα (τράβηγμα) ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από τον Πετράκη.

Οι «πράσινοι» δεν κατέβασαν ταχύτητα και στο 75΄ έφτασαν στο 3-0 με το ιδανικό τελείωμα του Μπεργκ από την ασίστ του Λέτο και στο 88΄ ήταν η σειρά του Αργεντινού να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Μολέδο, Σάμπα, Ιβανόφ (34’ Βιγιαφάνιες) – Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ (57’ Εμποκού), Χουλτ – Μπεργκ (78’ Ρινάλντι), Λέτο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης – Καρανίκας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Κούτρης – Κοζορώνης, Γιάκος (46’ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες – Μαμπουλού (26’ Περιστερίδης), Κόντε.

Διαιτητής: Σ. Σελίμος (Λακωνίας) 

Facebook Comments