Η αγορά έχασε την κρίσιμη στήριξη των 800 μονάδων, ότι κι αν σημαίνει αυτό για την βραχυπρόθεσμη τάση. Φταίει η εφαρμογή του short selling στις τράπεζες από σήμερα;

Υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές πάντως, που θεωρούν ότι με την πτωτική διάσπαση των 800 μονάδων ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για κίνηση στις 760 μονάδες. Αν διασπαστούν κι αυτές, η επόμενη στάση βγαίνει στις 720 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ειδησεογραφία τέτοια και θετικοί καταλύτες που να υποστηρίξουν αντίδραση της αγοράς προς τα πάνω. Οι λόγοι και οι αιτίες πολλοί, ακόμα και οι σκέψεις του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες αποτελεί έναν λόγο που οι ξένοι βλέπουν μάλλον δύσπιστα την πορεία της Ελλάδας και της οικονομίας. Ούτε τα κέρδη κατά 2,85% της Coca Cola μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα, παρατηρούν οι χρηματιστές.

Η ΕΤΕ υποχωρεί κατά 5,5%, στα 2,39 ευρώ, η Πειραιώς 2,37%, στα 0,908 ευρώ και η Alpha 1,5%, στα 0,39 ευρώ. Εξαίρεση αποτελεί η Eurobank, η οποία απέκτησε πακέτο Τ.Τ. και Proton, με κέρδη πάνω από 8%, στα 0,665 ευρώ.

Κατά τα άλλα, πωλητές βγαίνουν στον ΟΠΑΠ, με τη μετοχή να υποχωρεί πάνω από 3%, στα 5,86 ευρώ, καθώς εκκρεμεί η υπογραφή εξαγοράς του από την Emma Delta, ΔEH πάνω από 2,5% λόγω προστίμων από τη ΡΑΕ και αυξήσεων στα τιμολόγια με αβέβαιο εισπρακτικό αποτέλεσμα σε μία οικονομία που παραπαίει, ΟΤΕ 2,40%, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΣΩΛΚ, Τιτάνας. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές στα 12 εκατ. ευρώ.

 

ΧΣ

Facebook Comments