Ολοκληρωμένο σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημοσίων φορέων, σύγχρονα οργανογράμματα, θέσπιση ποσοτικών και ποιοτικών στόχων, για την αύξηση της παραγωγικότητας σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και σύστημα αξιολόγησης, επίσης σε όλα τα επίπεδα ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος μιλώντας στο ΔΣ του επιμελητηρίου, παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

«Αναλωθήκαμε σε συζητήσεις περί εφεδρείας, επίορκων, κινητικότητας, διαθεσιμότητας κ.ο.κ. με αποτέλεσμα τώρα, μετά τις οριζόντιες περικοπές αποδοχών, να βρισκόμαστε τώρα μπροστά στις τυφλές απολύσεις και καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών. Για μια ακόμη φορά, τελευταία στιγμή και υπό τις απειλές της τρόικας, εφαρμόζονται μέτρα τα οποία κάθε άλλο παρά υπηρετούν τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

«Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ήταν να στερείται σήμερα ο δημόσιος τομέας τη δυνατότητα να προσλάβει νέα, αξιοκρατικά επιλεγμένα στελέχη, με εξειδικευμένες γνώσεις και δημιουργικό πνεύμα. Σήμερα, κανένας άνθρωπος υψηλών προσόντων και δυνατοτήτων δεν θα επιλέξει να εργαστεί στο δημόσιο τομέα. Αυτό που έχει μείνει, είναι μια δημόσια διοίκηση με κακοπληρωμένους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Μια δημόσια διοίκηση η οποία έχει παραλύσει πλήρως, εξαιτίας της μισθολογικής ισοπέδωσης και της αβεβαιότητας».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε επίσης ότι ο εκσυγχρονισμός της διοικητικής «μηχανής» της χώρας δεν είναι μόνο προϋπόθεση, για τη μείωση των κρατικών δαπανών αλλά είναι πάνω από όλα προϋπόθεση για την άρση σοβαρών αντικινήτρων στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Facebook Comments