O νέος Κώδικας αλλάζει την φορολογία εισοδήματος, ενώ οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου φέρνουν φοροεπιβαρύνσεις σε όσους αποκτούν εισοδήματα έως 12.000 ευρώ από ενοίκια, σε φορολογουμένους που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, πισίνες και αεροσκάφη, αλλά και σε όσους επενδύουν στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, στους μεγάλους χαμένους των νέων φορολογικών διατάξεων είναι και οι έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ που θα πληρώνουν φόρο με συντελεστές 26% έως και 40,3%, αλλά και εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 9.550 ευρώ και βαρύνονται με ένα ή περισσότερα παιδιά, που θα πληρώνουν σημαντικά αυξημένους φόρους από το 2014.

Με τις νέες διατάξεις φορολογούμενοι με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα και την ίδια οικογενειακή κατάσταση θα πληρώνουν πλέον φόρους διαφορετικού ύψους.

Οι φόροι καθορίζονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι για το ίδιο ύψος εισοδήματος διαφορετικό φόρο θα πληρώνει ο μισθωτός, διαφορετικό ο ελεύθερος επαγγελματίας και άλλο ο ιδιοκτήτης ακινήτων που εισπράττει ενοίκια.

Facebook Comments