Την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και κατά τη διάρκεια του 2013 εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για το κατά πόσον το ειδικό τέλος μπορεί να εισπραχθεί αποτελεσματικά μέσω του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με τον κ. Στουρνάρα να προσθέτει πως το ΕΤΗΔΕ ενδέχεται να ενταχθεί στον σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας από τις αρχές του 2014.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Στουρνάρας σχολίασε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων. Ερωτηθείς να αποσαφηνίσει τι θα σημαίνει η τροποποίηση του τέλους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο.

Στρέφοντας το βλέμμα του στις διαπραγματεύσεις με την τριμερή, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, τονίζοντας μάλιστα ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά στο να διευθετήσουν τις εναπομένουσες εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς επίλυση οδεύει και το «ακανθώδες» ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, καθότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα οργανογράμματα και χρονοδιαγράμματα για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, τα οποία εκτιμάται ότι θα γίνουν αποδεκτά από την τριμερή.

Facebook Comments