Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αυριανές κρίσιμες αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της BoJ και της Fed.

Οι τοποθετήσεις των επενδυτών είναι πολύ προσεκτικές καθώς η αβεβαιότητα και το ρίσκο είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Σχετικά με τη BoJ, δεν αναμένεται ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα αλλά αυτό που είναι περισσότερο πιθανό είναι ότι θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή του πλαισίου νομισματικής πολιτικής και μια πιθανή απόρριψη του στόχου για πληθωρισμό στο 2,0%. Από την άλλη, η Fed φαίνεται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική καθώς είναι ιδιαίτερο ρίσκο να προχωρήσει σε μια αύξηση επιτοκίων πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Αν το κάνει, οι αγορές θα καταρρεύσουν και αυτό θα δώσει σαφές προβάδισμα στον Donald Trump.

  • Σύμφωνα με τον Mersch της ΕΚΤ, παρά τις όποιες θεσμικές αλλαγές, οι τράπεζες έχουν ακόμα χώρο για αλλαγές.
  • Τα πρακτικά της RBA αποκάλυψαν ότι η ανάπτυξη κινείται κοντά στο στόχο και ότι το χαμηλό AUD στηρίζει τη μακροοικονομική εικόνα. Η RBA είναι αισιόδοξη ότι ο στόχος για τον πληθωρισμό, θα επιτευχθεί.
  • Απώλειες για το πετρέλαιο με τη Βενεζουέλα να τονίζει ότι υπάρχει 10% υπερπροσφορά στην αγορά.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, τόνισε ότι ο στόχος είναι στα θεμελιώδη της αγοράς και όχι στην τιμή του πετρελαίου.
  • Την ώρα που τα μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να συζητήσουν ένα “πάγωμα” της παραγωγής, η Σαουδική Αραβία έχει ήδη αυξήσει κατά 2,2% την παραγωγή της.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 43,80 Υψηλό: 44,75 Χαμηλό: 43,74 Κλείσιμο: 43,79

20 09 16 oil

Ο μαύρος χρυσός συνεχίζει να κινείται προς χαμηλότερα επίπεδα καθώς οι όποιες ελπίδες για μια ουσιαστική πρόταση από τον ΟΠΕΚ, ξεθωριάζει. Τα $43,28 αποτελούν μια πολύ σημαντική στήριξη και θα πρέπει να δούμε αν μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα διπλό πυθμένα. Η στήριξη του τριγωνικού σχηματισμού, αλλά και οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εφικτό. Ωστόσο, είναι πιθανό να χρειαστούν και θετικές ειδήσεις από το μέτωπο του ΟΠΕΚ για να υπάρξει και η κατάλληλη στήριξη. Η πορεία της αγοράς είναι αυτή που θα μας δείξει την επόμενη κίνηση αν και οι traders μπορούν να δοκιμάσουν κάποιες τοποθετήσεις καθώς υπάρχει εξαιρετικό R/R Ratio βραχυπρόθεσμα.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

43,28               44,40 
43,00               44,75 
42,00               45,40     
40,90               45,90

Facebook Comments