Η εμμονή της Γερμανίας με τη λιτότητα πνίγει την Ευρώπη και η χώρα αυτή είναι η μοναδική που επωφελείται, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

«Η πιεστική λιτότητα σημαίνει καταστροφή της Ευρώπης», ανέφερε ο ηγέτης ενώπιον ειδικών σε θέματα πολιτικής, στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, στην Νέα Υόρκη. «Ποια είναι η μοναδική χώρα που λαμβάνει πλεονέκτημα από αυτή τη στρατηγική; Εκείνη που εξάγει περισσότερο: η Γερμανία», πρόσθεσε.

Την άποψη του Ματέο Ρέντσι μοιράζονται κι άλλοι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει το Bloomberg, σχολιάζοντας ότι ποτέ ξανά ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν είχε διατυπώσει αυτή τη γνώμη με τόση σαφήνεια.

Καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα επάνω σε μια εμβληματική συνταγματική μεταρρύθμιση, με το οποίο ο Ρέντσι «έδεσε» το πολιτικό του μέλλον, οι σχέσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και το Φρανσουά Ολάντ επιδεινώνονται.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη σύνοδο στη Μπρατισλάβα, αφού δε συμφωνεί με την οικονομική τους πολιτική, ούτε μοιράζεται τη στάση τους στο θέμα της μετανάστευσης. Όπως υπογράμμισε, η ανακοίνωση της συνόδου ήταν «τεχνοκρατική, δεν είχε όραμα».

Facebook Comments