Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε o Μανώλης Γλέζος, για το θέμα των αδειών αλλά και στον Νίκο Φίλη για την κόντρα του με την Εκκλησία, λέγοντας πως «έδωσα την εμπιστοσύνη μου εκεί που δεν έπρεπε».

Ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο Νίκος Φίλης περί συμβολής της Εκκλησίας στην «ηθική έκπτωση» αλλά και στην ερώτηση του με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησσία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή» έδωσε το ακόλουθο ιστορικό παράδειγμα, μιλώντας στον Alpha Radio:

«Όποιος καταφέρεται ενάντια στην εκκλησία για τη δήθεν αδράνεια της τη διάρκεια της κατοχής, βλαστιμάει. Όταν ο στρατηγός Καβράκος κάλεσε τους δημάρχους και τις αρχές να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά στους κατακτητές ,ο Aρχιεπίσκοπος αρνήθηκε και δήλωσε ότι η εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους. Αυτή ήταν η 1η μέρα της Αντίστασης από τα γερμανικά στρατεύματα και όταν τον κάλεσε σε δοξολογία για την κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς πάλι αρνήθηκε. Τότε κακώς ήρθε στη θέση του ο Δαμασκηνός κ έπαιξε τη βυζαντινή πολιτική, να τα έχεις καλά με όλους. Οι ιεράρχες έδωσαν τότε το παράδειγμα κ πήραν άμεσα το μέρος του λαού.Πολλοί εκτελέστηκαν. Πήραν το όπλο στα χέρια τους κ σχηματίστηκε κ ειδική οργάνωση των ιερέων για την υπεράσπιση του αγώνα. Δεν υπερίσχυσε η βυζαντινολογία αλλά η στάση απέναντι στο λαό».

«Ρωτήστε τον κ. Φίλη γιατί το είπε, είναι για να κλαίει κανείς ή να γελάει», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

Οσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Γλέζος τόνισε πως παραβιάστηκε η λαϊκή κυριαρχία, ενώ υποστήριξε ΄’οτι για τις άδειες πρέπει να αποφασίσει το ΕΣΡ.

Τέλος, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά των πρώην συντρόφων του, λέγοντας πως «αγνοούν την πραγματικότητα. Τούμπαλιν θα τους ανατρέψει η πραγματικότητα», ενώ έκλεισε λέγοντας:

«Διαπλοκή. Έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε και ζήτησα συγγνώμη από το λαό. Μια είναι η λύση, να αποκτήσει ο κάθε πολίτης εμπιστοσύνη στν εαυτό του και να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει. Κοιτάω τους βουλευτές στο βήμα και ντρέπομαι που λένε ευχαριστώ στο τέλος στον Πρόεδρο. Υποχρέωση του είναι».

Facebook Comments