Σε συμφωνία συνεργασίας με το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων – Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Αττικής προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, εισχωρώντας στον κλάδο της μικρής λιανικής.

Η συμφωνία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αφορά ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών και παροχών:

  • Kαταθετικά προϊόντα
  • Υπηρεσίες αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), τερματικά αποδοχής καρτών και ειδική τιμολόγηση μικροσυναλλαγών προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κλάδου
  • Υπηρεσία easypay POINT για την εξόφληση λογαριασμών με χρήση μετρητών, για τις ΔΕΚΟ, τις ασφαλιστικές εταιρίες, την  κινητή τηλεφωνία κ.α.
  • Άλλες υπηρεσίες που αφορούν την κίνηση κεφαλαίων και τα εμβάσματα, τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank και χρηματοδοτικά προϊόντα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, η  Μαρία Καραφουλίδου, Senior Director της Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών, ενώ από την πλευρά του Συνδικάτου, ο πρόεδρος Γιώργος Δούκας.

Η κ.  Καραφουλίδου εξήρε την παραδοσιακά  δυναμική παρουσία της τράπεζας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, διαμορφώνοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Παράλληλα, έκανε αναφορά στη νέα πραγματικότητα, μετά την επιβολή των capital controls. 

Tη συναντίληψή του για το συγκεκριμένο θέμα εξέφρασε ο κ.  Δούκας, υπογραμμίζοντας την καταλυτική επίδραση που είχαν συνολικά στο επιχειρείν, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί. Ο ίδιος εστίασε στην ανάγκη να καλυφθούν οι καταναλωτικές ανάγκες σε μια νέα πραγματικότητα, επιτρέποντας ωστόσο σε έναν κλάδο με μικρά περιθώρια κέρδους να επιβιώσει.

Facebook Comments