Να μειώσει τους υψηλούς φόρους προκειμένου να ευνοηθεί η αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού και της αεροπορικής αγοράς, κάλεσε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης.

Ο κος Βασιλάκης τόνισε πως “η αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού και των αερομεταφορέων δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τις επιλογές της Πολιτείας. Μέσα σε ένα χρόνο ο ΦΠΑ για αερομεταφορές “πέταξε” από το 13% στο 24%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, στην χώρα που τον χρειάζεται χαμηλά περισσότερο από κάθε άλλη λόγω των νησιών.”

Εκτός από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αποτελούν και τα ιδιαίτερα υψηλά τέλη του αεροδρομίου της Αθήνας, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Aegean, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επέκταση της σύμβασης για το διεθνή αερολιμένα Αθηνών που θα οδηγήσει σε μείωση των τελών.

Ο κος Βασιλάκης χαιρετίζει ως θετική εξέλιξη την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, καθώς ο γερμανικός όμιλος έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές των αεροδρομίων αλλά και να διατηρήσει τις χρεώσεις σε ανταγωνιστικά επίπεδα συγκριτικά με αεροδρόμια γειτονικών χωρών. Σύμφωνα με τον κο Βασιλάκη, η εν λόγω επένδυση συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα με τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της χώρας.

Facebook Comments