Προσπάθεια εξαγοράς της εταιρείας McLaren, η οποία κατασκευάζει υπεραυτοκίνητα και είναι ιδιοκτήτρια της ομώνυμης ομάδας της Φόρμουλα 1, από την Apple, αποκάλυψε χθες η βρετανική εφημερίδα Financial Times. Εκπρόσωπος Τύπου της McLaren διέψευσε την είδηση χθες βράδυ, λέγοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή επένδυση».

Ομως η εικαζόμενη πρόθεση του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα να εξαγοράσει την ιστορική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι ότι σκοπεύει να εισέλθει στη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων και πιθανώς να την αλλάξει ριζικά. Σύμφωνα με τους FT, η Apple εξετάζει είτε την πλήρη εξαγορά της McLaren είτε να πραγματοποιήσει μια στρατηγική επένδυση στην εταιρεία. Η Apple κατασκευάζει ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η επένδυση στη McLaren, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία αιχμής από τη μηχανολογία και τα υπολογιστικά συστήματα αυτοκινήτου μέχρι την κατασκευή σασί από υλικά όπως αλουμίνιο και ανθρακονήματα, θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στο «μυστικό» σχέδιο της Apple να αναπτύξει δικά της αυτοκίνητα.

Παραμένει ασαφές αν θα ολοκληρωθεί η εξαγορά, ωστόσο η αξία της McLaren εκτιμάται από 1 έως 1,5 δισ. λίρες (1,17 δισ. ευρώ με 1,75 δισ. ευρώ). Εφόσον πραγματοποιηθεί, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει η Apple από το 2014, όταν είχε εξαγοράσει έναντι 3 δισ. δολαρίων την εταιρεία κατασκευής ακουστικών μουσικής Beats. Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, η Apple επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην τεχνολογική και μηχανολογική υπεροχή της McLaren και στο πλούσιο χαρτοφυλάκιό της από πατέντες.

Facebook Comments