Η χθεσινή συνεδρίαση είχε πολύ χαμηλότερη μεταβλητότητα από αυτή που περίμεναν οι επενδυτές καθώς τόσο η BoJ όσο και η Fed, δεν εξέπληξαν τους επενδυτές. Αντιθέτως και οι δυο κεντρικές τράπεζες διατήρησαν μια χαλαρή στάση σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Η Fed δεν αύξησε τα επιτόκια όπως ήταν και αναμενόμενο αλλά μετά από την ομιλία της Yellen το συμπέρασμα είναι ότι πλέον αναμένονται πολύ μικρές αυξήσεις επιτοκίων στο διάστημα 2017-2018. Οι κεντρικές τράπεζες με τη στρατηγική τους δεν αναγνωρίζουν τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας, ούτε δε της αμερικανικής και επιχειρούν να αυξήσουν το χρονοδιάγραμμα της στήριξης. Πλέον είναι ολοφάνερο ότι έχουμε εισέλθει σε ένα συντονισμένο κύκλο στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα συνεχίσει να είναι με μηχανική υποστήριξη και οι μετοχές θα βρίσκουν χώρο για ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Η Fed παραμένει “data dependent” αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτά τα δεδομένα ελάχιστα έχουν να κάνουν με την αμερικανική οικονομία.

  • Απώλειες για το USD μετά από τη χαλαρή στάση την οποία διατήρησε η Fed.
  • Αμετάβλητα τα επιτόκια της RBNZ, στο 2,00%. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της RBNZ, οι παρούσες συνθήκες δείχνουν ότι περαιτέρω νομισματική χαλάρωση είναι απαραίτητη.
  • Τρεις ήταν οι διαφωνούντες στην απόφαση για τη νομισματική πολιτική της Fed. Οι ρωγμές μεταξύ των μελών της FOMC διευρύνονται παρά το γεγονός ότι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι ομαλή.
  • Ολική ανατροπή για τη Hillary που προηγείται 6 μονάδες του Donald Trump.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.129 Υψηλό: 2.157 Χαμηλό: 2.125 Κλείσιμο: 2.155

22 09 16 spx

Νέο ανοδικό άλμα για τον S&P 500 μετά από την ομιλία της Janet Yellen η οποία αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά dovish. Οι αγορές πλέον, αποτιμούν μια χαλαρότερη νομισματική στάση με πολύ αργές αυξήσεις επιτοκίων και αυτό είναι μια συνθήκη εξαιρετικά υποστηρικτική για την πορεία των μετοχών. Δεδομένης της παρουσίας των κεντρικών τραπεζών, οι πτώσεις δεν είναι επαρκείς για να δημιουργήσουν μια μεσοπρόθεσμη ζημιά. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι μια κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα είναι το πιθανότερο σενάριο. Όσο ο S&P 500 παραμένει σε πλάγια τάση, οι επενδυτές μπορούν να εκμεταλλευτούν την αντίσταση στις 2.194 μονάδες αλλά οι θέσεις αγοράς είναι αυτές που προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στηρίξεις        Αντιστάσεις

2.150              2.160  
2.135              2.174  
2.120              2.194
2.100              2.210  

Facebook Comments