Οι ασιατικές αγορές ξεκίνησαν την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος κυρίως λόγω των απωλειών του πετρελαίου το οποίο έχασε πάνω από 3,0% με αποτέλεσμα και η Wall Street να κλείσει σε αρνητικό έδαφος.

Ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,9% με το JPY να ενισχύεται. Οι κλάδοι ενέργειας και τραπεζών σημειώνουν απώλειες καθώς μια σειρά από μεγάλα ονόματα βρίσκονται αντιμέτωπα με προβλήματα ή κυρώσεις. Επιπλέον, η γνωστή αντασφαλιστική εταιρία, Munich Re, ανακάλεσε την παρουσία της στο Hong Kong. Με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να έχουν βρεθεί και πάλι στα υψηλά τους, με τα γνωστά πλέον V-rallies, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η αναδίπλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος μπορεί να προέλθει σχετικά άμεσα. Το ενδιαφέρον παραμένει στα μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, με τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, να καθορίζουν τη μεσοπρόθεσμη πορεία των αγορών.

  • BoJ: Θα παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις το forex.
  • BoJ: Η Σύνοδος των G20 συμφωνεί ότι η αυξημένη μεταβλητότητα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία.
  • BoJ: Μεγάλου εύρους QE θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι ο πληθωρισμός να βρεθεί στο 2,0%.
  • BoJ: Είμαστε βέβαιοι ότι η Ιαπωνία δεν θα επιστρέψει ποτέ πάλι σε αποπληθωρισμό

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.168 Υψηλό: 2.169 Χαμηλό: 2.155 Κλείσιμο: 2.157

26 09 16 spx

Μετά από μια ακόμα δυναμκή αντίδραση από τους επενδυτές, ο S&P 500 δείχνει να βρίσκεται σε ένα ακόμα κομβικό σημείο, όπου οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι θα μπορούσαμε να έχουμ και νέο πυθμένα. Ωστόσο, όσο δεν υπάρχει κλείσιμο κάτω από τις 2.150 μονάδες η βραχυπρόθεσμη τάση δεν ανατρέπεται. Σε κάθε περίτπωση, δεν αναμένουμε μια ισχυρή διορθωτική κίνηση αλλά μια κίνηση προς τα προηγούμενα χαμηλά και πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές, εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιου είδους έντονη κίνηση και θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε σε ισχυρές διορθωτικές κινήσεις. Από την άλλη, δεν αναμένουμε ούτε κάποια σπουδαία ανοδική κίνηση. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι σε ουδέτερη περιοχή, ενώ θα περιμένουμε και τα στοιχεία από την κίνηση των κεφαλαίων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

2.150                2.160 
2.137                2.174
2.125                2.190 
2.110                2.205

Facebook Comments