Σαν «βόμβα» έπεσε πριν από λίγο, ειδικά στους κόλπους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ευθεία παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου στη Βουλή πως η ένταξη ΔΕΚΟ και δημόσιων οργανισμών στο νέο Υπερταμείο μπορεί να σημαίνει και ιδιωτικοποίησή τους.

«Αδειάζοντας» όλη την έως τότε επιχειρηματολογία της κυβερνώσας πλειοψηφίας, στελέχη της οποίας έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν σημαίνει άνοιγμα του δρόμου για ιδιωτικοποίηση, αλλά για αξιοποίηση» των εντασσόμενων στο συγκεκριμένο Ταμείο στοιχείων, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Το Ταμείο είναι ένας συμβιβασμός. Μας δημιουργεί προβλήματα. Αλλά λέμε κάθε εμπόδιο για καλό». Για να προσθέσει, αναφερόμενος σε προηγηθείσα τοποθέτηση του εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ: «Εχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης ότι «δεν αποκλείεται η προοπτική της ιδιωτικοποίησης». Εσπευσε απλώς να διευκρινίσει πως όσο εκείνος είναι υπουργός, δεν πρόκειται να συνυπογράψει μια τέτοια εξέλιξη. «Αν έρθετε εσείς, να πάρετε την ευθύνη», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Facebook Comments