Όποια κριτική κι αν σκηθεί στον παρόντα Πρωθυπουργό, είναι περίπου αποδεκτή. Σίγουρα όμως δεν είναι αποδεκτή η κριτική του ως ανίκανος.

Πρώτο και βασικό αποδεικτικό στοιχείο είναι ο άριστος τρόπος που εγκαθιστά στη χώρα ένα καθεστώς απολυταρχικό, με εκωφαντική προσπάθεια ελέγχου όλων των εξουσιών. Είτε αυτή λέγεται δικαιοσύνη, είτε media είτε οτιδήποτε.

Άλλο ένα πολύ βασικό παράδειγμα, είναι η πλήρης αριστεροποίηση της Παιδείας, ακόμη ακόμη και της εκπαιδευτικής ύλης στη βασική παιδεία των μαθητών. Παντού να επικρατήσουν στην παιδεία οι βασικές αρχές της αριστερής ιδεοληψίας, είτε με απλή εγκύκλιο, είτε με υποτιθέμενες κοντρίτσες.

Το πιο βασικό αποδεικτικό στοιχείο της ικανότητας του εν λόγω Πρωθυπουργού όμως, είναι η επιλογή των βουλευτών του!
Αναμφίβολα, η κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ανώθευτη και η πιο μπετοναρισμένη που πέρασε ποτέ από τα κοινοβουλευτικά έδρανα. Όλοι έλεγαν πως αυτά τα νομοσχέδια που θα φέρει ο Τσίπρας, θα προκαλέσουν μεγάλα πλήγματα και τεράστιες απώλειες στην κοινοβουλευτική ομάδα του.

Αντιθέτως!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, αναμένουν εναγωνίως τα νέα νομοσχέδια του Π/Θ και της Τρόικα, για να αποδείξουν πόσο πιστοί είναι στον αρχηγό τους, και πόσο έτοιμοι να δώσουν τα πάντα προκειμένου να τον κρατήσουν στην Πρωθυπουργία, αλλά να συντηρήσουν και οι ίδιοι τις θέσεις τους.

Όλα αυτά τα χρόνια μιλούσαμε για μισθοσυντήρητους βουλευτές. Τώρα πλέον στη Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, περάσαμε σε άλλα επίπεδα. Μιλάμε πλέον για τους Νομοσχεδιοσυντήρητους βουλευτές. Ανθρώπους εκλεγμένους μονάχα για να λένε το ΝΑΙ στον πρόεδρό τους! Ό,τι κι αν τους φέρει προς ψήφιση, ό,τι κι αν εκείνος ισχυρίζεται!

Από τη μία πλευρά, αυτό θα πει κάποιος πως είναι προς όφελος της χώρας από την άποψη ότι δημιουργείται εντύπωση σταθερής διακυβέρνησης στο εξωτερικό και τις αγορές. Αλλά πρακτικά, είναι εγκληματικό!

Είναι εγκληματικό να βλέπεις μια άβουλη μάζα 153 ανθρώπων που ακολουθούν απερίσπαστοι ό,τι τους πει ο αρχηγός τους! Χωρίς καμία συνείδηση, χωρίς καμία ιδεολογία εννοείται αφού ψηφίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις που οι ίδιοι προέτασσαν τα στήθη τους για να μην πραγματοποιηθούν, χωρίς καμμία αλληλουχία σκεπτικού, λέξεων και διακυβέρνησης.

Όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν χωρίς καμία συνείδηση αλλά με απόλυτη προσήλωση στον αρχηγό και με σκοπό να αποδείξουν πόσο πιστοί είναι απλά και μόνο για να κρατήσουν την καρέκλα τους, τότε η χώρα έχει πραγματικά πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Κοινώς; Μπλέξαμε!

Facebook Comments