Σε «στριπτίζ» του ΣΥΡΙΖΑ «της καρέκλας της εξουσίας… και των κολλητών…» επιδόθηκαν χθες ΝΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου.

Οικολόγοι ωρών… αποδείχθηκαν οι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς που δήλωναν ότι θα ψήφιζαν ΟΧΙ στο άρθρο για τη μεταφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ από το Υπερταμείο, αλλά μετά τη διαβούλευση που είχαν στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό προσήλθαν στη Βουλή και δήλωσαν περιχαρείς πως θα ψηφίζουν ΝΑΙ!

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διέγραψαν τις «συνελεύσεις» της Πλατείας στις οποίες πρωταγωνιστούσαν στο κεντρικό τραπέζι των ομιλητών για να μην ιδιωτικοποιηθούν Ενέργεια και Νερό. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έστω και με δυσκολία, παραδέχθηκε ότι εκείνος ως εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του ΤΕΕ ήταν που συμφώνησε στην αύξηση της συμμετοχής του ασφαλιστικού ταμείου στο κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής για να καλυφθεί η κεφαλαιακή της επάρκεια, ενώ συνέχισε να υπερασπίζεται τον κουμπάρο κατασκευαστή Καλογρίτσα λέγοντας πως «δεν έχει πάρει ούτε ένα έργο επί ΣΥΡΙΖΑ…»!

Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κορυφώθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη που ακούγοντας τους υπουργούς της κυβέρνησης ξεσπάθωσε λέγοντας «Εγώ δεν κατέβηκα μια ζωή στους δρόμους για να λέω “είμαι ενάντια των ιδιωτικοποιήσεων” και να κρατάω την καρέκλα του βουλευτού, ψηφίζοντας νέες ιδιωτικοποιήσεις, όπως εσείς. Εγώ παραιτήθηκα όταν διαφωνούσα με το κόμμα μου, όχι σαν κι εσάς… ανάμεσα σε εσάς με εμένα υπάρχει μια διαφορά. Εσάς σας αρέσει η καρέκλα του βουλευτού, γι’ αυτό ψηφίζετε… Εγώ δεν είμαι πολιτικός απατεώνας όπως εσείς προσωπικά κ. Σκουρλέτη και θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν σας βάλουν να πάρετε πίσω τον νόμο για τη ΔΕΣΦΑ του Αυγούστου, θα παραιτηθείτε; Γελάτε. Καλά κάνετε και γελάτε. Κι εγώ για γέλιο σας ρώτησα. Δεν πίστεψα στιγμή ότι θα παραιτηθείτε στα αλήθεια. Δεν είχα τέτοιον φόβο…».

Facebook Comments