Οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε μία “πολύ ευάλωτη κατάσταση” και δεν αποτελούν πλέον έναν κλάδο στον οποίο θα πρέπει να επενδύσει κανείς, σύμφωνα με τον CEO της Credit Suisse, Tidjane Thiam.

“Αυτό που βλέπουμε είναι ακραίες κινήσεις στην αγορά με αφορμή την οποιαδήποτε είδηση, επειδή υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα”, όπως τονίζει, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που κυριαρχούν στην σχετικά με τις μελλοντικές κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών και τις ανησυχίες για τα “ενδεχόμενα πρόστιμα” από τις ρυθμιστικές αρχές, όπως αυτό με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Deutsche Bank .

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο Bloomberg, “όλα αυτά που μαζί δημιουργούν μια πολύ εύθραυστη κατάσταση.

“Νομίζω ότι υπάρχει επίσης πολλή αμφιβολία, μια θεμελιώδη αμφιβολία, για το αν υπάρχει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που να καλύπτει το κόστος των ιδίων κεφαλαίων”, τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι τραπεζικές μετοχές δεν είναι ένας κομμάτι της αγοράς που θα πρέπει κανείς να επενδύσει πλέον.

Παράλληλα, σε έκθεση της τράπεζας επισημαίνεται ο κίνδυνος αυξημένης μεταβλητότητας στις αγορές το επόμενο διάστημα, και το “μεγάλος πονοκέφαλος” μίας ενδεχόμενης νίκης του Donald Trum.

Όπως σημειώνει,  η άνοδος του Trump στις δημοσκοπήσεις ή η νίκη του στις 8 Νοεμβρίου θα αναταράξει τις ήδη ταραγμένες αγορές, εκτοξεύοντας την μεταβλητότητα στα ύψη. Όπως εκτιμά, ο δείκτης-βαρόμετρο των διεθνών αγορών, ο S&P 500, θα χτυπηθεί το περισσότερο, ξεπερνώντας το 5% σε πτώση.

Facebook Comments